24 / 07 / 2024

cer modern sanat merkezi nerede

cer modern sanat merkezi nerede

Sıfır Enerji ve Pasif Ev Derneği (SEPEV) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğba Salman Gürcan, Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ının binaları ısıtmak ve soğutmaya harcandığını belirterek, "Isıtma ve soğutmayı çözmenin tek yolu inşa şeklini değiştirmek" dedi....

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

'Cer'den bugüne' fotoğraf sergisi Cer İstanbul'da!

Ege Yapı imzası ile Yedikule’de hayata geçirilen Cer İstanbul projesinin sahip olduğu kültürel miras, fotoğraf sanatçısı Tahsin Aydoğmuş’un objektifiyle “Cer’den Bugüne” fotoğraf sergisi adıyla hayat buluyor...

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi açılıyor!

İstanbul’un modern, kullanışlı ve iddialı kültür sanat merkezleri arasında yer alan Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılış etkinlikleri 22-24 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Galataport'ta çalışmalar hızlandı!

Galataport projesinde çalışmalara hız verildi. Proje kapsamında İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin bulunduğu 4 Numaralı antrepo yıkıldı.

İstanbul Modern'de taşınma başladı!

Türkiye'nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern, geçici olarak faaliyet göstereceği Beyoğlu'ndaki eski Union Francaise binasına taşınıyor. 

İstanbul Modern taşınıyor!

Türkiye'nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern taşınıyor. İstanbul Modern'in yeni binası yapılana kadar tüm faaliyetlerini sürdüreceği geçici mekan belirlendi...

Ege Yapı Cer İstanbul teslimleri 2020'de!

Ege Yapı Cer İstanbul teslimleri 2020'de gerçekleştirilecek. "Modern dokunuşlarla tarihin içinde yaşayın" sloganı ile tanıtılan projede satışlar önümüzdeki haftalarda başlayacak. 

Ege Yapı Cer İstanbul ne zaman teslim edilecek?

"Modern dokunuşlarla tarihin içinde yaşayın" sloganı ile tanıtılan Cer İstanbul Ege Yapı projesini önümüzdeki haftalarda satışa çıkması bekleniyor.. 

Eskişehir Modern Sanat Müzesi'ni Japonlar yapacak!

Eskişehir Odunpazarı'da inşa edilecek modern sanat müzesinin detayları paylaşıldı. Projenin yapımını Japon mimar Kengo Kuma'nın mimarlık ofisi, Kengo Kuma & Associates üstlenecek.

İstanbul Modern'in yeni müze binası için imzalar atıldı!

Türkiye’nin ilk modern sanat müzesi İstanbul Modern’in Galataport kapsamında yeniden yapılmasına ilişkin işbirliği anlaşması, Galataport Projesinin geliştirme ve yönetimini üstlenen Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları AŞ ile İMSAV arasında imzalandı.

Birleşik Krallık'taki Tate Modern'in yeni cephesi açılıyor!

260 milyon sterlinlik mimari projesi Herzog & de Meuron imzasını taşıyan 10 katlı Tate Modern genişleme birimi, 17 Haziran'da kapılarını usta sanatçı Louise Bourgeois ile açacak.

Tabanlıoğlu, Londra'da mimarlıkla sanatı buluşturdu!

Royal Academy'de sanatçı Ai Wei Wei ile Tate Modern'de Pop Sergisi'nin aynı günlere denk düştüğü Londra Tasarım Festivali birkaç yıldan beri tasarımcı ve mimarların çarpıcı işbirliklerine sahne oluyor. Tabanlıoğlu Mimarlık da bu yıl böyle bir işbirliğine

Çorum modern bir sanat sokağına kavuşuyor!

Çorum’un modern bir sanatevi ve sanat sokağına kavuşturulması için çalışmalar aralıksız sürüyor. 2012 yılında alt yapısı tamamlanan proje 260 bin TL'ye mal olacak. İşte ayrıntılar...

cer modern sanat merkezi nerede Haberi

cer modern sanat merkezi nerede

Gürcan, Cer Modern Sanat Merkezi'ndeki "Pasif Ev Semineri ve Ürün Sergisi" açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de 18 milyondan fazla bina olduğunu ancak yalıtımlı binaların yüzde 10 seviyesinde kaldığını söyledi.


Pasif evlerin mevcut yapılar için de uygulanabildiğini kaydeden Gürcan, böylece mevcut yapıların daha verimli hale gelebildiğini ve enerji tasarrufu sağlandığını ifade etti. Gürcan, pasif evlerde 30 metrekarenin 10 adet mumla ısınabileceğini ve bu sistemin uygulanmasının çalıştıkları projelerde maliyetleri yaklaşık yüzde 20 oranında arttırdığını iddia etti.


Semineri düzenlemelerinde amaçlarının Türkiye'de pasif evleri tanıtmak olduğunun altını çizen Gürcan, şöyle devam etti:


"Sanki kaynağı hiç bitmeyecekmiş gibi bilinçsiz enerji tüketiyoruz. Türkiye'de tüketilen enerjinin yüzde 40'ını binalar ısıtma ve soğutmada kullanıyor. Isıtma ve soğutmayı çözebilmenin tek yolu inşa etme şeklini değiştirmek."


Dernekten yapılan açıklamada, pasif ev yapılarının temel tasarım...