02 / 05 / 2024

İstanbul Modern'de taşınma başladı!

İstanbul Modern'de taşınma başladı!

Türkiye'nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern, geçici olarak faaliyet göstereceği Beyoğlu'ndaki eski Union Francaise binasına taşınıyor. 



Yaklaşık 14 yıldır Karaköy'deki 4 numaralı Antrepo'da çalışmalarını sürdüren ve son ziyaretçilerini geçen hafta ağırlayan Türkiye'nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern'in parçaları tek tek toplanıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, müzede yer alan süreli ve sürekli sergi salonları, fotoğraf galerisi, kütüphane, mağazalar ve sinema salonunun taşınması, profesyonel bir ekip tarafından detaylı çalışmalarla yapılıyor.

Eğitim ve sosyal programlar da sunan İstanbul Modern'in taşınma işleminin Nisan ayının ortalarında tamamlanması planlanıyor. 11 Aralık 2004'te 8 bin metrekare üzerine kurulan ve bugüne kadar 7 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan müze, tüm faaliyetlerini bir süreliğine Beyoğlu Meşrutiyet Caddesi'ndeki eski Union Francaise binasında devam edecek. 

Modern ve çağdaş sanat yapıtlarını, fotoğraf, tasarım, mimari, yeni medya ve sinema alanındaki üretimleri koleksiyonunda toplayan, koruyan, sergileyen ve belgeleyen İstanbul Modern, 9'u süreli koleksiyon, 8'i fotoğraf sergisi olmak üzere 17 yurt dışı sergisini de sanatseverlerle buluşturdu.


Geri Dön