05 / 05 / 2024

cerrahpaşa tıp tarihi müzesi

cerrahpaşa tıp tarihi müzesi

2012’de başlayan Cerrahpaşa’daki Tıp Tarihi Müzesi’nin restorasyonu İl Özel İdaresi’nin kapatılmasıyla yarıda kaldı.Tarihi Müze'de bulunan yaklaşık 80 bin eser şu an konteynerlerde saklanıyor.

İstanbul’da kirli hava alarmı! Astım ve KOAH hastaları sakın dışarı çıkmayın!

İstanbul’da sabah saatlerinde oluşan gri bulutlar halk sağlığını tehdit ederken, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Pror. Dr. Bilun Gemicioğlu, kronik öksürük vakalarının arttığını söyledi.

İstanbul'da bulunan üç hastane için tahliye kararı verildi!

İstanbul'da artan deprem riski sebebiyle tahliye edilmesi gereken hastanelerin sayısı artıyor. Acil durum hastanelerinden biri olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin de tahliye edilmesine karar verildi ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, listenin güncellendiğini duyurdu.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı açıklama yaptı: Bu hizmetlerimiz artık bu şekilde devam edecek!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı, 7 Mart itibariyle tüm bölümlerdeki hizmetlerin, deprem riski olmayan çelik yapılarla sürdürüleceğini duyurdu.

Son dakika gelişmesi! İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor!

İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor. İşte son dakika gelişmesi...

Medicine Hastaneleri'nden İstanbul'a 2 yeni yatırım!

Lisans eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi, uzmanlığını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümü'nde bitirmesinin ardından 28 yaşında Medicine Hastaneleri'ni kuran Dr. Yusuf Elgörmüş, hayali olan üniversite projesini geçtiğimiz sene İstanbul Kağıthane'de hayata geçirdi. 

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yerinde yapılanma projesinde son durum!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yerinde yapılanma projesinin çalışmaları devam ediyor. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, çalışmaları yerinde inceledi ve çalışmalara ilişkin bilgileri aktardı...

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği açıldı!

İstanbul'da 26 Eylül'de meydana gelen depremde zarar gören Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Kliniği yeni binasında hizmete açıldı...

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin amfileri yenilendi!

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi binasında, yapılan güçlendirmelerden sonra ders başladı. Eylül'de meydana gelen 5,8’lik depremin ardından hasar tespit edilen amfiler, yenilendi. 

Cerrahpaşa Çocuk Acil boşaltılıyor!

İstanbul depreminden etkilenen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp  Fakültesi Çocuk Acil ve Kadın Hastalıkları Bölümü'nün boşaltılmasına karar verildi…

İstanbul Araştırma ve Eğitim Hastanesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne devredildi!

İstanbul Araştırma ve Eğitim Hastanesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne devredildi. İstanbul Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı hastane binalarının değiş tokuşunu yaptı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yenileme çalışmaları başladı!

TOKİ, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni yenileme çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında, ilk önce arazide arkeolojik kazı yapılacak. 

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkesi yeniden yapılandırılıyor!

AK Parti Fatih Belediye Başkan Adayı Ergün Turan, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yeniden yapılandırılacağını söyledi. Turan, çalışmanın toplamda 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirileceğini söyledi.

Cerrahpaşa yerinde dönüşüyor!

İstanbul'un en eski ve önemli tıp fakültelerinden olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde 'Yerinde dönüşüm" çalışmaları başlıyor. Yıkılacak alanda modern, depreme dayanıklı binalar inşa edilecek.

cerrahpaşa tıp tarihi müzesi Haberi

cerrahpaşa tıp tarihi müzesi

Türkiye’de bir eşi daha olmayan ve ender tarihi objelerle dikkat çeken Tıp Tarihi Müzesi, sahipsiz bırakıldı. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi’ndeki (Cerrahpaşa) kampüsün giriş kısmında bulunan ve aynı zamanda ikinci derece tarihi eser olan Tıp Tarihi Müzesi’nin başına gelenler 2012’nin Kasım ayında başladı. 2012’de İl Özel İdaresi tarafından restorasyonuna başlanan müze, il özel idarelerinin 2014 yılında kapatılmasının ardından ortada kaldı. Tıp tarihinin hafızası niteliğindeki binlerce eser de konteynerlerde saklanıyor.


Kasım 2012’de restorasyon için İstanbul İl Özel İdaresi’ne devredilen müzedeki çalışmalar ilk 6 ay devam etti. Ancak tam da o dönemde özel idarelerin kapatılması müze için kara günlerin başlamasına neden oldu. 2013 Temmuz ayında boşaltılan bina, İstanbul İl Özel İdaresi kapanınca yarım kalan projeler kapsamında İstanbul Valiliği’ne devredildi. Temmuz 2014’te müze...