02 / 05 / 2024

çeşme otel yatırımı

çeşme otel yatırımı

Çeşme'de bazı inşaat firmaları, otel yapmak için ruhsat alıyor ve otel yerine rezidanslar yapıyor. Havuzlu rezidanslar, yüksek fiyatlarla satılıyor. Birçoğu yazlık olarak kullanılan rezidanslar, Çeşme turizmini de olumsuz etkiliyor...

Dünyada otel yatırımı sadece Asya’da arttı! İşte rakamlarla yeni otel yatırımları!

Açıklanan resmi rakamlara göre yeni otel yatırımları başını Çin’in çektiği Asya kıtası dışında dünya genelinde azalma gösterdi. İşte rakamlarla yeni otel yatırımları...

Düzce'ye 92 milyonluk yatırım! 'Halil Uzun Otel' geliyor!  

Çağ Özel Güvenlik Eğitim Danışmanlık Hizmetleri şirketi, Düzce'ye 92 milyon 956 bin 300 TL'lik yatırım için harekete geçti. Bu kapsamda kente Halil Uzun Otel projesi inşa edilecek.

Antalya Kemer'e 445 milyonluk 5 yıldızlı otel yatırımı! 

Hayat Sağlık Hizmetleri Yatırım İşletmecilik Turizm Taahhüt Tic. Ve San. A.Ş, Antalya Kemer'e 445 milyonluk otel yatırımı yapacak. Proje kapsamında 249 oda 1000 yatak kapasiteli turizm konaklama tesisi kurulacak.

Alarko GYO, Bodrum Gündoğan'daki otel yatırımı için düğmeye bastı! 

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Bodrum Otel Yatırımına İlişkin 624 milyon TL'lik kredi sözleşmesi kapsamında bankanın teminat amacıyla ipotek tesis ettiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Akdeniz Yatırım Holding Tarsan'ın yüzde 80'ini satın alacak

12 yıldan bu yana borsada işlem gören ve özel güvenlik sektörüyle başladığı faaliyetlerini 25 yılda fiziki satın almalar yaparak çeşitlendiren Akdeniz Yatırım Holding, yeni bir satın alma kararı daha aldı.

E Tans Gayrimenkul Yatırım Ve Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

E Tans Gayrimenkul Yatırım Ve Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de Tan Sipahi tarafından kuruldu.

Smart Group Otel Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Smart Group Otel Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  1 milyon TL sermaye bedeli ile Haıtham A.A.S.E tarafından kuruldu.

Doğuş Grubu'ndan Hırvatistan'da 120 milyon TL'lik otel yatırımı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü yazısında Doğuş Grubu'nun Hırvatistan'daki yeni otel yatırımını kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Doğuş, 200 yıllık binayı 5 yıldızlı otele çevirecek' başlıklı yazısı...

Yeni otel yatırımları pandemide katlandı!

Türkiye'de Kovid-19 salgını sürecinde 2020 yılında 137, 2021'in yedi aylık döneminde de 60 komple yeni otel yatırımına teşvik belgesi alındı. Türkiye'de 2023 yılına kadar da 20'si İstanbul'da, 14'ü Antalya'da olmak üzere toplam 99 yeni otel daha faaliyete geçecek. 

Orka Holding'ten Muğla'ya 140 milyon Euro'luk otel yatırımı!

Türkiye'nin tatil bölgelerine yaptığı otel yatırımları ile adından söz ettiren Orka Oteller Grubu Muğla'ya yeni bir otel yapmaya hazırlanıyor.

Döğme Gayrimenkul Yatırım Ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Londra Camping Çatalca Şubesi açıldı!

Döğme Gayrimenkul Yatırım Ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Londra Camping Çatalca Şubesi bugün Çatalca'da 59 milyon 800 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Döğme tarafından açıldı.

NG Hotels'den Antalya'ya 1.5 milyar TL'lik otel yatırımı!

Sapanca ve Afyon'da toplam 3 otel açılışı yapan NG Hotels yatırımlarına devam ediyor. Grup son olarak Antalya'da 1.5 milyar TL'lik otel yatırımına imza attı. 

Pi Yapı'dan Çeşme Ovacık'a 3 milyon dolarlık otel yatırımı!

Pi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Halim Aydın, Çeşme Ovacık’ta 3 milyon dolarlık yeni bir otel yatırımı yapacaklarını müjdeledi. Aydın, “12 ay hizmet verecek. 2022 Haziran’da açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

çeşme otel yatırımı Haberi

çeşme otel yatırımı

İzmir Çeşme'de bazı inşaat firmaları otel yapmak için ruhsat alıyor. Bu firmalar turizm teşviklerinden de faydalanıyor fakat otel yerine rezidanslar inşa edip, buraları da konut olarak satıyor. Sabah'ta yer alan habere göre; yapılanların Çeşme'de turizmcileri rahatsız ettiğini ve haksız rekabete neden olduğunu ifade eden turizmci Abdullah Aküzüm, önlem alınmasını talep etti. 

Abdullah Aküzüm, turizmcilerin otel yaptıktan sonra her şeyin mevzuata uygun olması halinde işletme belgesi alıp, ardından turizm yatırım belgesi ile sıfır gümrük, sıfır KDV avantajlarından faydalandığını belirtti. Aküzüm, "Burada amaç yatırım yaparak istihdamı sağlamak. Ama ne yazık ki bu rezidanslar, apart adında kalkıyorlar Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yatırım teşvik belgesini alıyorlar. Götürüp belediyenin önüne koyuyorlar, imar da aldıktan sonra turizm amaçlı otel inşa etmek için yapı ruhsatı alıyorlar. Ama...