27 / 04 / 2024

Orka Holding'ten Muğla'ya 140 milyon Euro'luk otel yatırımı!

Orka Holding'ten Muğla'ya 140 milyon Euro'luk otel yatırımı!

Türkiye'nin tatil bölgelerine yaptığı otel yatırımları ile adından söz ettiren Orka Oteller Grubu Muğla'ya yeni bir otel yapmaya hazırlanıyor.



Orka Oteller Grubu, Fethiye'de İngiliz ortağı J&S Leisures ile hayata geçirdiği bölgenin en büyük tema parkı olma özelliğine sahip yatırımını hizmete açtı. Sabah'tan Dilan Kaya'nın haberine göre; Muğla'da bir ilk olan Orka World Theme Park'ın içerisinde Maya tapınağı, saraylar, restoranlar, tema konseptli birçok aktivite ve dükkânlar yer alıyor. İlk etabı hizmete giren projenin diğer etaplarında villalar, otel ve AVM'lerin yanı sıra başka temalar da bulunacak. Pandemi döneminde yatırımlarını hızlandırdıklarını söyleyen ORKA Hotels Genel Müdürü Ercan Torunoğulları, "Muğla bölgesi için yaptığımız tema park ve yeni dönemde yapılacak dört otelle birlikte toplamda 140 milyon euro yatırım planlamamız var. Ülkemize güvenimiz tam, yatırımlarımıza devam edeceğiz" dedi. Bu projenin bölgenin tanıtımına da büyük katkıda bulunacağını söyleyen Torunoğulları, "Proje fikri ilk olarak 2012'de amcam Yavuz Torunoğulları ile birlikte Avrupa'nın en büyük tur operatörüyle yaptığımız toplantıda ortaya çıktı. Bölgede böyle bir ihtiyaç olduğunu ve özellikle yabancı turistlere hitap edeceğini düşündük. Dünyayı dolaştık, değişik tema ve su parklarını gezdik. Bunların sonucunda mimarlarımızla birlikte projemizi çizip yatırımı devreye aldıkk. Burası yerli misafirlerimizin yanı sıra yabancılar için de son derece cazip bir yer olacak. Bölge için de avantajlar sağlayacak. Sonuçta her yapılan yatırım Türkiye'nin tanıtımına büyük bir fayda sağlıyor. Yabancılar ülkemize sadece deniz ya da yemeiçme için gelmiyor aynı zamanda eğlenmek istiyor. Bizim projemiz de bu anlamda Muğla'da ilk olacak ve önemli bir ihtiyaca cevap everecek. Hem Fethiye'ye hem de bölgeye büyük bir katkı sağlayacak. Biz yurtdışında da iş yapan bir firma olarak ülkemize güveniyoruz. Sahada sürekli yatırım yapan bir şirketiz ve yabancıların Türkiye'de çok ciddi bir potansiyel gördüğünü biliyoruz" şeklinde konuştu.

Orka Holding ten Muğla ya 140 milyon Euro luk otel yatırımı!

Yabancıların radarında

Ercan Torunoğulları, "Biz bu dönemde yatırımlarımıza ara vermedik. 'Koronavirüs var köşemize çekilelim, yatırım yapmayalım' demedik. Aksine daha çok yatırım yaptık ve yabancı yatırımcı çektik. Özellikle Avrupa bölgelerinden, Rusya, Özbekistan ve Kazakistan gibi ülkelerden çok fazla yatırımcı çektik" dedi.

Türkiye'ye güven azalmadı

Muğla bölgesi için yeni dönemde inşa edilecek dört yeni otelle beraber toplamda 140 milyon euro yatırım yapmayı hedeflediklerini dile getiren Ercan Torunoğulları, şu açıklamalarda bulundu:

 "Biz aynı zamanda Muğla bölgesinde yoğun bir şekilde inşaat yapıyoruz ve ağırlıklı olarak villa yapıyoruz. Satışlarımızın yüzde 90'ını yabancılara yapıyoruz. Koronavirüs döneminde bile turizm sektörü bir şekilde yoluna devam ediyor, bu da yabancı ülkelerin yatırımcılarının dikkatini çekiyor. Türkiye'ye olan güven sarsılmadı, bunu net bird şekilde görebiliyoruz."

Orka Holding'ten yurt dışında mağaza atağı!


Geri Dön