27 / 04 / 2024

Alanya'ya 880 milyon TL'nin üzerinde yatırım!

Alanya'ya 880 milyon TL'nin üzerinde yatırım!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya'ya 880 milyon TL'nin üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’da STK temsilcileri ile bir araya geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Türel,  projelerini halkın talepleri doğrultusunda, Antalyalılarla, Alanyalılarla birlikte çizmeyi tercih ettiklerini belirtti. Alanya’nın geleceğine yönelik çalışmaları yaparken, STK’larla el ele vererek değerlendirmelerde bulunduklarını söyleyen Türel, “Biz birlikte olursak güçlü oluruz. Alanya’da yapmış olduğumuz çalışmalar birlik beraberlik esasına dayalı. İşte bunun en güzel örneklerinden biri de Karayollarımızla birlikte yaptığımız kavşaklar. Bir gün Alanya tarihi yazılıyorken bir köşesinde Alanya’da ilk köprülü kavşakların Menderes Türel’in belediye başkanı olduğu dönemde yapıldığını tarihçiler yazacak. Alanya’da bir süre Karayolları mı yaptı mı belediye mi yaptı tartışmaları gündemi meşgul etti ama önemli olan yapılmış olması. Büyükşehir belediyesi olarak bu kavşakların projelerini hızlı bir şekilde yapıp karayollarına teslim etmeseydik belki hala bu köprülü kavşakların yapımını bekliyor olacaktık” şeklinde  konuştu. 

Antalya’nın amelesi olmaktan iftihar ediyorum


Başkan Türel, çevreyolunun Kargıcak’a kadar tamamlanan 16 kilometreden sonra Gazipaşa’ya kadar olan 14 km’lik ikinci bölümün de kavşak projelerini Büyükşehir Belediyesi olarak Karayollarına teslim ettiklerini belirtti. Bu projelerin her birinin 1 milyon liralının üzerinde maliyeti olduğunu dile getiren Türel, “Ciddi bir gayret ve titizlik isteyen projeler. Bir işe başlamak bitirmenin yarısıdır diyoruz. Başlamasına vesile oluyoruz ondan sonrası da zaten bir şekilde tamamlanıyor. Sonuçta birileri aman o mu yaptı bu mu yaptı tartışmasının peşinden koşadursun biz bunların yapılmış olmasını önemsiyoruz. Ben işte hizmetkâr lafını büyük bir gururla kullanıyorum. Alanya’nın Antalya’nın amelesiyiz diyoruz. Bundan da iftihar ediyoruz” şeklinde konuştu.


Alanyaspor Tesisleri temeli Ocak ayında

85 milyon lira maliyetli Alanyaspor tesislerinin ihalesini 12 Aralık’ta gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Türel, kanuni süreçler tamamlanır tamamlanmaz sözleşmeyi imzalayıp temelini de Ocak ayı gibi atmayı planladıklarını belirtti.

Müthiş projeler geliyor

“Alanya ile ilgili müthiş projeler üzerinde çalışıyoruz” diye konuşan Başkan Menderes Türel, Alanya’yı şaha kaldıracak projelerle seçmenin huzuruna çıkacaklarını belirtti. Bu projeleri seçim kampanyası döneminde paylaşacaklarını dile getiren Başkan Türel, “Siyaset değil, projeler yarışsın” çağrısını yineleyerek, “Kimin Alanya ile ilgili ne projesi varsa buyursun getirsin koysun. Biz aylardır değil senelerdir Alanya’nın bu projeleri için çalışıyoruz. Alanya’yı bu dönem 5 sene içerisinde temel ihtiyaçlarını karşılayacak belediyecilik anlayışı ile tanıştırdık ve bu anlayışı ile hizmet etmeye çalıştık. Bunlar kanalizasyon, artıma, sıkışan noktalarda kavşaklardı. Çöpünden elektrik üretecek, haldeki komisyoncusuna daha iyi hizmet edebilecek tesislerdi” dedi.


Geri Dön