06 / 05 / 2024

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Yakup Demir

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Yakup Demir

Rus, Katar ve Dubaili yatırımcıların 2 milyar dolarlık yatırım planladığı Çeşme, Ankara'dan gelecek imar müjdesini bekliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik "Çeşme turizm imar planları Ocak 2014'te hazır olacak" dedi

Çeşme, turizmde resmen iflas etti! Son 20 yılın en kötü sezonu!

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, turizmde yaşanan durgunluğu şu ifadelerle anlattı: “Böyle bir durgunluğu son 20 senede yaşamadık. Pandemi sürecinde bile daha iyi bir sezon geçirmiştik.”

İzmir Çeşme'ye havalimanı ve kür merkezi geliyor!

Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, Ulaştırma Bakanlığı'nın Alaçatı Havalimanı projesi ile Çeşme'de turizm sezonunun yılın 12 ayına çıkacağını vurguladı. Öncel, 11 dalda hizmet verecek kür merkezinin inşaatına da 2017'de başlanacağını belirtti.

İZSU'dan Çeşme’ye tarihi yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında görev sınırlarına dahil edilen turistik Çeşme ilçesindeki 30 yıllık içme suyu şebekesini baştan sona yenilemek için düğmeye bastı.

İzmir Çeşme'de 4.9 milyon TL'ye satılık 4 gayrimenkul!

Çeşme Milli Emlak Müdürlüğü, Dalyan, İnönü Fahrettin Paşa, Sakarya ve Salyan'da bulunan 4 gayrimenkulü satışa çıkardı. Turistik tesis alanı, konut alanı ve günübirlik tesis alanı gibi imar durumu olan gayrimenkullerin toplam bedeli 4 milyon 928 bin 550 TL olarak belirlendi.

Çeşme turizmi krizden etkilenmedi!

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Yüksekol, Rusya ve Almanya krizinin Çeşme turizmini etkilemediği söyledi.

Çeşme'deki tarihi çeşmeler restore ediliyor!

İzmir'in Çeşme ilçesine adını veren tarihi çeşmeler restore ediliyor. Bölgedeki 3 çeşme Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Çeşme Turistik Otelciler Birliğinin (ÇEŞTOB) iş birliği ile restore edilerek açıldı.

Altınyunus Çeşme faaliyet raporu!

Altınyunus Çeşme Turistik Tesisler A.Ş. 01 Ocak 2015 - 30 Eylül 2015 döneminine ait faaliyet raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte faaliyet raporu...

Altınyunus Çeşme finansal tablolarını açıkladı!

Altınyunus Çeşme Turistik Tesisler A.Ş., 3 aylık finansal tablolarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte 1 Ocak - 31 Mart 2015 dönemine ait finansal tablolar...

Altınyunus Çeşme faaliyet raporu!

Altınyunus Çeşme Turistik Tesisler A.Ş., 3 aylık faaliyet raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte 1 Ocak - 31 Mart 2015 dönemine ait faaliyet raporu...

Altınyunus Çeşme 2015 bağımsız denetim şirketini seçti!

Altınyunus Çeşme Turistik Tesisleri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre 2015 bağımsız denetim şirketini seçti.

Altınyunus Çeşme yatırımcı ilişkileri bölümünü yayınladı!

Altınyunus Çeşme Turistik Tesisleri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre yatırımcı ilişkileri bölümünü yayınladı.

1985 yılında Kuruçeşme'de kömür depolarının yerini, turistik oteller alacakmış!

1985 yılında Kuruçeşme'deki kömür depoları kaldırılarak yerine oteller yapılacakmış. Kuruçeşmede'ki 2 kilometre uzunluğundaki kıyı kuşağı ile karayolu arasında kalan 40 bin metrekarelik alan, 40 milyon liraya kamulaştırılmış.

Ege turizmine Yunan adaları rakip oldu!

İzmir'de Turizm fuarı açılacağı haftada Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Yakup Demir, yaptığı açıklamada Ege Denizi'ndeki Yunan adalarının, turizmde Ege kıyılarının en büyük rakibi haline geldiğini söyledi.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Yakup Demir Haberi

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Yakup Demir

Çeşmeli turizmciler, geçtiğimiz Ekim ayında  Mövenpick Oteli'nde biraraya geldikleri Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in, "Çeşme'nin imar planları üzerinde çalışmalar son aşamaya geldi. Planlar, Ocak 2014'te elinizde olacak" sözlerinin gerçekleşmesini bekliyor. 


Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Yakup Demir, Çiftlikköy'de Pırlanta Plajı'ndan Alaçatı Marina'ya kadar olan alan için beklenen planların ilçe turizmine büyük ivme kazandıracağını belirterek, "Bakan Çelik'ten Çeşme'nin önünü açacak imar planı müjdesini bekliyoruz" dedi. 



TARAFLARI TOPLAYALIM

Aynı toplantıda imar planları ile ilgili dava konusunun da gündeme geldiğini kaydeden Demir, "Bakan Çelik aynı görüşmede dava edilmediği takdirde Bakanlık onaylı planların yürürlüğe gireceğini belirtmişti. Dava riskine karşı geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirme önerimiz devam ediyor. Mimarlar odası, çevre mühendisleri, sivil toplum kuruluşları ile geniş kapsamlı bir toplantıda plan detaylarını ele alalım. İtiraz...