1985 yılında Kuruçeşme'de kömür depolarının yerini, turistik oteller alacakmış!
1985 yılında Kuruçeşme'deki kömür depoları kaldırılarak yerine oteller yapılacakmış. Kuruçeşmede'ki 2 kilometre uzunluğundaki kıyı kuşağı ile karayolu arasında kalan 40 bin metrekarelik alan, 40 milyon liraya kamulaştırılmış.
Kuruçeşme, döviz akıtacak
Kömür deposu yerine oteller dizisi
Kuruçeşme iskele binasının ''turistik kahve'' haline getirileceği, iskelenin de, ''turist yatlarının yanaşabilecek durumda olacağı'' bildiriliyor.
Anakent Belediye Başkanı Dalan, ''İstanbullular, Kuruçeşme kıyılarında 10 bin metrekare genişliğinde modern bir parka kavuşacaklar'' dedi.
Kuruçeşme'de kömür depolarının yerini, turistik oteller alacak
ABDULLAH ÖĞÜLMÜŞ
BOĞAZİÇİ Kuruçeşme'de, kömür depolarıyla birlikte 2 kilometre uzunluğundaki kıyı kuşağı kamulaştırıldı.
Anakent Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, ''Kamulaştırılan alana, Turizm Bakanlığı'nın yabancılar için (Türk konağı) tipinde 600 yataklı dinlenme tesisi, belediyenin de İstanbullular için gezinti yeri ve derinsu plajı yapılacağını'' bildirdi.
Kamulaştırma tamamlandı
Anakent Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürü Ayşe Pala, ''Kıyı kuşağı işe karayolu arasında kamulaştırılan alanın toplam 40 bin metrekareyi bulduğunu, alan içinde tapulu arsası olanlara 154 milyon 235 bin lira bedel ödeneceğini'' söyledi.
Ayşe Pala'nın verdiği bilgiye göre, ''Halen kömür deposu olarak kullanılan ve kıyı uzunluğu 815 metreyi bulan alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edildi. Alanın kalan bölümü ise belediye tarafından düzenlenecek.''
Belediye Başkanı Dalan, ''Kuruçeşme kıyı düzenleme çalışmasına Mayıs ayında başlanacağını ve 92 milyon lira harcamayla halkın 10 bin metrekare genişliğinde modern bir parka kavuşacağını'' belirterek, şunları söyledi:
''Kültür ve Turizm Bakanlığı da, kendisine tahsis edilen yere, yabancılar için Türk konağı tipinde 3 katlı ve 600 yataklı otel ile dinlenme tesisleri yapacak. Mevcut kömür depolarını en kısa zamanda söküp atmak için çalışıyoruz. Yakında depoyu uygun bir yere taşıyacağımızı umuyorum.''
Yat iskelesi
Bu arada, eski Kuruçeşme Vapur İskelesi de, özel bir turizm kuruluşu tarafından onarılıyor. Yetkililer, ''İskeleye Boğaziçi'nde turist gezdiren yatların yanaşabileceğini, iskele binasının da (kahve) olarak düzenleneceğini'' bildirdiler.
(1985 yılında Reşat Altın 38.769 liraya satılıyormuş.)
Milliyet Gazetesi 7 Nisan 1985
Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com