05 / 05 / 2024

Çeşmede kültürel değerler

Çeşmede kültürel değerler

Çeşme Kalesi, kilise, kervansaray gibi çok sayıda tarihi ve kültürel değerin olduğu alanda bundan sonra geleneksel dokunun yapısını bozacak kaçak yapılaşmaya geçit verilmeyecek.

Kültürpark'ta inşaat alanı pazarlığı!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutluer, değişikliğe gidilen Kültürpark planlarına ilişkin konuştu.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin kültürel tesis alanı ve otopark inşaatında usulsüzlük!

Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni denetleyen Sayıştay, Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne ait arazi üzerine ‘kültürel tesis alanı ve otopark’ inşasını pazarlık usulüyle yapan yüklenici firmanın, çok sayıdaki alanı da işleterek kazanç elde ettiğini tespit etti.

İbrahim Eren: Deprem riskinin azaltılmasında genel bir kültür değişimine ihtiyaç var!

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren yaptığı açıklamada "1999 yılından beri birileri televizyonda deprem anında ne yapacağımıza dair bilgiler verdi ancak risklerin azaltılması, kentsel dönüşüm ve diğer alanlarda genel bir kültür değişimine ihtiyaç var." diye konuştu.

Fatih'te 'konut' olan arazinin imar planı sosyal kültürel tesise çevrildi!

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün onursal başkanlığını yaptığı derneğe ait tarihi yarımadadaki arazinin “konut” olan imarı, dernek işlerinde kullanılmak üzere “sosyal kültürel tesis” alanına çevrildi. Karar İBB Meclisi’nde oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma Bölgesi sınırları yeniden belirlendi!

İzmir Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları yeniden belirlendi.

Emlak Konut Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı, Spor Tesis Alanı ve Park İnşaatı İle Ada İçi Altyapı, Yol ve Çevre Düzenleme İşi projesi için hazırlatılan 2019 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Kuzey Kore Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı!

Kuzey Kore’nin Yangdok bölgesinde inşa edilen Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı.

İBB Beylikdüzü'ne Kültürel Tesis Alanı yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin teklifi üzerine, Beylikdüzü ilçesi Kavaklı Mahallesi’nde 'pazar alanı' olarak planlanan alana 'Kültürel Tesis Alanı' yapılması gündeme geldi...

Boğaziçi Üniversitesi'ne Avrupa Kültürel Miras Ödülü!

Boğaziçi Üniversitesi Tarsus-Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi, Avrupa Kültürel Miras Ödüllleri kapsamında "Koruma Dalı"nda ödüllendirildi.

Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na bedelsiz arazi tahsisi mi yapıldı?

Eski Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun, yönetiminde olduğu Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na üniversite yapılması için 25 yıllığına bedelsiz tahsis ettiği arsaya ilişkin yeni iddialar ortaya çıktı.

Infinity Eğitim Kültür ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Infinity Eğitim Kültür ve Turizm Limited Şirketi bugün Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdulrahman A.S Alnusayyan tarafından kuruldu.

Balkanlar'da Kültürel Mirasın Yeniden İnşası Projesi TBMM'de!

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen Balkanlar'da Kültürel Mirasın Yeniden İnşası Projesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Cotton Box Denizli'yi dünyaya tanıtacak!

Üretiminin yüzde 35'ini kendi markasıyla ihraç eden Cotton Box, Denizli'yi dünyaya tanıtmak için çalışıyor. Firma, 2019 ilkbahar & Yaz Koleksiyonu'nda 'Gelenekten Geleceğe' konseptiyle kültürel değerlerimizi dünya tüketicileri ile buluşturuyor.

Çeşmede kültürel değerler Haberi

Çeşmede kültürel değerler

Çeşme'yi yakından ilgilendiren koruma planlarıyla ilgili hazırlıklar tamamlandı. Binlerce yıllık geçmişe sahip ilçede mevcut tarihi dokunun korunması amacıyla özel önlemlere giden İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel, doğal ve tarihi SİT alanlarının da dahil olduğu 26.8 hektarlık alanı kapsayan özel plan hazırladı. Anıtlar Kurulu'ndan nihai onayı alan Çeşme Kalesi ve merkezdeki SİT alanlarını kapsayan koruma amaçlı imar planları askıya çıktı. 



"Kaçak" önlenecek Ege Postasından Erman Şentürk'ün haberine göre, Çeşme'de kaçak yapılaşma çilesinin önüne geçecek imar planlarıyla ilgili süreç nihayet tamamlandı. Özellikle ilçenin ekonomik hayatına büyük bir canlılık getiren Yat Limam'nm hizmete girmesi ile adeta yatırımcıların gözdesi haline gelen ilçe merkezinde kontrolsüz yapılaşmanın önüne geçmek için kolları sıvayan yerel yönetim, Anıtlar Kurulu ile yürütülen ortak çalışma sonrasında koruma planlarını hazırlayarak askıya çıkardı. Yeni...