04 / 05 / 2024

Çeşmede müze projesi

Çeşmede müze projesi

Osmanlı ve Rus donanmalarının 1770'de savaştığı Çeşme'de iki ülkenin kültürü artık yakından tanıtılacak, ilçe turizmine katkı sağlayacak parkın yapımını Rusya üstlenecek. Türkiye açısından önemli bir proje olacağı belirtildi.

Müze ve ören yerlerine yüzde 45'e varan zam! 1 Temmuz'dan itibaren geçerli! İşte yeni fiyat listesi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olan yeni müze ve ören yerleri fiyatları açıklandı. Galata Kulesi, Göbeklitepe, Efes Antik Kenti, Göreme Ören Yeri giriş ücretleri ne kadar? İşte müze ve ören yerleri yeni zamlı fiyatları...

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Varsak-Müze arası bağlantı sağlandı! 

Antalya'da devam eden 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Varsak-Müze arası raylarla bağlantı sağlandı. 

Müze otel konsepti Türkiye'de yayılmaya başladı!

Fark yaratmak, olmayanı sunmak ve deneyim yaşatmak gerçeğiyle yola çıkılan Müze otel anlayışı, İstanbul, Kapadokya, Sinop, Urla, Datça gibi Türkiye'nin birçok kentinde uygulanıyor...

Türkiye'deki müze sayısı 451'e yükseldi!

Türkiye'de geçen yıl bakanlığa bağlı ücretli müze ve ören yerlerini ziyaret edenlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 44,5 artış gösterdi. Müze sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 3 artarak 451'e yükseldi.

Tekfur Sarayı müze oluyor!

Bizans İmparatorluğu döneminde son yıllarında kullanılan, Eğrikapı-Ayvansaray arasında bulunan Blakhernai Sarayı’ndan günümüze kalan tek yapı olan Tekfur Sarayı, çini eserler ile cam ve çömlek eserlerin de sergileneceği bir müzeye dönüştürülecek.

Safranbolu'da müze sayısı artacak!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve "korumanın başkenti" olarak anılan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde iki olan müze sayısı yapılan restorasyonlarla 4'e çıkarılacak.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri imar planı askıda!

Beşiktaş - Sarıyer İlçeleri, Dolmabahçe - Levazım - Baltalimanı - Ayazağa Tünelleri Projesi'ne ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Tarkan'ın evi müze mi oluyor?

Almanya'nın Alzey kasabasında dünyaya gelen Tarkan'ın evinin belediye tarafından satışa koyulması anne Neşe Tevetoğlu'nu üzdü. Bunun üzerine Tarkanın hayranı olan bir iş adamı evi alıp müze yapmak istediğini açıkladı. 

Kuleli Askeri Lisesi'ne 1.7 milyonluk müze projesi!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri okulların kapatılması ile birlikte müze olmasına karar verilen Kulesi Askeri Lisesi için Ankara merkezli bir şirket tarafından 1.7 milyon TL’ye müze projesi hazırlanacak.

İstanbul Üniversitesi'nin Rektörlük Binası müze olacak!

İstanbul Üniversitesi'nin Rektörlük Binası müze olarak düzenlenecek. Restorasyon işlemleri tamamlanan Rektörlük Binası'nın 8 Aralık 2018'e kadar tamamlanması planlanıyor.

Efeler'deki Eğitim Kampüsü Projesi’nden vazgeçildi!

Aydın Efeler’deki mevcut dört lisenin taşınacağı ve 162 dönüm arazi üzerinde kurulacak Eğitim Kampüsü Projesi’nden vazgeçildi.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri'nin iptaline ret!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi'ne ilişkin karar açıklandı.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri'nin planı değişti!

Maçka Parkı’ndan geçeceği söylenen Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri'nin girişi değişti. İmar planı değişen tünel projesi için teklif, Ulaşım Komisyonu’na devredildi.

Çeşmede müze projesi Haberi

Çeşmede müze projesi

Kırk denizcilik tarihinin en önemli felaketlerinden olan Çeşme Deniz Savaşı'nda Osmanlı donanmasına ağır kayıplar verdiren Rus kuvvetlerinin komutanı Fyodor Orlov'un ll'inci kuşaktan torunu olan Nicolas Orlov, 245 yıl sonra atalarının savaştığı denizi görmek için Çeşme'ye geldi, Savaştan bu yana Orlov Ailesi'nden gelen ilk kişi olduğu tahmin edilen Nicolas Orlov, Çeşme'nin Türk-Rus ilişkilerinin geleceği için çok önemli rol üstleneceğine inandığını söyledi. 


Çeşme'nin bu savaş kapsamında belli bir tanınmışlığının olduğunu söyleyen Orlov, savaşın 250. yılı için özel etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını ifade etti. 


Orlov, bu kapsamda Çeşme'de Türk Rus Dostluk Parkı ve Müzesi oluşturmak istediklerini, ilçenin Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile bu konudaki mutabakata vardıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Çeşme'nin daha iyi tanıtılması için çeşitli etkinlikler düzenlememiz gerekiyor. Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç ile Dostluk Parkının...