01 / 05 / 2024

Çetin Çapan kentsel dönüşüm

Çetin Çapan kentsel dönüşüm

Semerkand Yapı’nın İş Geliştirme Grup Başkanı Çetin Çapan İstanbul’un kentsel dönüşümüne farklı bir yorum getirdi. Çetin Çapan “Bugün 5 yeni kent daha yapsak, İstanbul’a sığamayacağız. Kenti tahliye edelim, geniş yerleşimini dışarıya taşıyalım” dedi.

Çetin Çapan'dan İstanbul'da kentsel dönüşüm önerileri!

Semerkand Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Çapan; 'İstanbul'a yeniden ayıp etmeyelim' Bu cümlenin devamında da, "İstanbul'dan özür dileyelim" diyor.

Kentsel dönüşüm alanlarında yer alan Hazine arazilerinin akıbeti TBMM'de!

Kentsel dönüşüm alanları içerisinde yer alan Hazine'ye ait araziler meclis gündemine taşındı. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Çukurova Belediyeevleri kentsel dönüşüm projesi ne zaman tamamlanacak?

9 defa Türkiye’nin En Başarılı Belediye Başkanı seçilen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Belediyeevleri Kentsel Dönüşüm Projesini bu dönem içerisinde tamamlamak istiyoruz" dedi.

Soner Çetin'den Çukurova'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Adana'nın Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Belediyeevleri Mahallesi’nde ziyarette bulundu. Çetin, , mahallede yapılacak kentsel dönüşüm projesini tanıttı.

Merhum Mahmut Çapan'ın 40 mevlidi bugün!

Gürbüz Çapan ile Çetin Çapan, merhum babaları Mahmut Çapan'ın vefatının 40. gününde Esenkent'teki baba evinde mevlit okutuyor..

Soner Çetin: Adana'da örnek bir kent oluşturuyoruz!

Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında bir grup vatandaşlar bir araya gelen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Adana'da örnek bir kent oluşturuyoruz" dedi.

Soner Çetin'den Adanalı müteahhitlere uyarı!

Kentsel dönüşümde önceliğin Adanalı müteahhitlerde olduğunu söyleyen Akamder Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kentsel dönüşümü TOKİ haricinde, müteahhitlerinde yapması gereğini dile getirildi.

Çukurova'da örnek kentsel dönüşüm projesi!

Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, bölgedeki kentsel dönüşüm projesini anlattı. Çukurova'da örnek kentsel dönüşüm projesine imza atılacağını söyleyen Çetin, ''Herkesi ev sahibi yapacağız'' dedi.

Çukurova Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm'de sorular belirlendi!

Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Halk Günü'nde vatandaşlarla buluştu. Çetin, Belediye Evleri Mahallesi'nde yapılacak Kentsel Dönüşüm ile ilgili soruları yanıtladı.

Vatandaş kentsel dönüşüm sürecine dahil edilmeli!

İstanbul Aydın Üniversitesi, “Kentsel Dönüşüm ve Güvenlik Söyleminde Mekanın Yeniden Üretimi: ‘Suç Mahal(le)leri’” başlıklı seminer düzenledi. Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Deniz Özçetin, kentsel dönüşüm sürecine değindi.

Adana Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm projesi tanıtıldı!

Çukurova Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm projesi tanıtıldı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Türkiye'nin en büyüğü olacak bu proje Adana'nın geleceğini inşa edecek" diye konuştu.

Adana Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm projesi onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi onaylandı. Adana Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, "Adana'nın örnek projesini kısa sürede tamamlamak için herşey hazır" diye konuştu.

Adana Çukurova kentsel dönüşüm için bakanlıktan izin bekliyor!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalarını anlattı. Çetin ''Kentsel dönüşüm için hazırız, bakanlıktan onay bekliyoruz. Kimseyi yerinden yurdundan etmeyiz, yerinde dönüşümden yanayız.''dedi.

Davut Çetin: Muratpaşa ve Kepez'de dönüşüm şart!

ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya’da kentsel dönüşüm için fikir birliğinin oluşması gerektiğini belirterek, “Özellikle aciliyeti olan Muratpaşa ve Kepez ilçelerinde kentsel dönüşüm şart” dedi.

Çetin Çapan kentsel dönüşüm Haberi

Çetin Çapan kentsel dönüşüm

İnşaat sektöründe köklü bir geçmişe sahip olan Semerkand Yapı şirketinin İş Geliştirme Grup Başkanı Çetin Çapan,  kalitesiz ve sağlıksız bina stoğunun 6 milyon adet olduğu tahmin edilen İstanbul’un kentsel dönüşümüne çarpıcı bir yorum getirdi. 


Bugünkü mantıkla devam edildiğinde, 5 yeni kent daha yapılsa yine de yeterli olamayacağını belirten Çetin Çapan, kentin geniş yerleşiminin dışarıya doğru, yeni yaşam bölgelerine taşınması gerektiğini, merkezde ise sadece metrekare olarak küçük konutlara yer verilmesini savundu.  

Çetin Çapan, “İnsanların haklarını korumak kaydıyla, İstanbul’u tahliye edelim. Yaşam kalitesi yüksek, suç oranı az, güvenliği fazla olan bir kent olmadığı sürece İstanbul'da yaşamak zor... Bunu kentsel dönüşümde tekrar oluşturmamız lazım.” dedi.


İstanbul’un kurtarılması gerektiğini anlatan Çetin Çapan,  kentin bugünkü hale gelmesinde herkesin ayıbı bulunduğunu söyledi. Çetin Çapan “İstanbul’dan özür dilemenin...