09 / 05 / 2024

Cevahir Holding yurtdışı arazileri

Cevahir Holding yurtdışı arazileri

Gelişmiş ülkelerin başlattığı başka coğrafyalarda arazi alımı furyasına Türkler de katıldı. Makedonya'dan Sudan'a, Suudi Arabistan'dan Pakistan'a Türk şirketlerin toplam arazi büyüklüğü 5 milyon 412 bin 485 dönüme ulaştı...

Çağdaş Holding yurtdışında konut inşa edecek!

Bodrum'da hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Çağdaş Holding yurtdışı yatırımlarına hazırlanıyor. 

Peker Holding 2021 yılını atılım yılı ilan etti!

Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker yaptığı açıklamada, “GYO’ların yurtdışı yatırımlarıyla ilgili son SPK tebliği bizim gibi şirketlere büyük bir moral verdi. Bu kapsamda 2021 bizim için atılım yılı olacak” dedi.

Türk inşaat şirketleri Avrupa'da gövde gösterisi yaptı!

Türk şirketleri, son dönemde ise Avrupa’da kendini gösteriyor. Ukrayna, Bulgaristan Makedonya bu ülkelerden dikkat çekenler. Anadolu Grubu, Cevahir Holding, Altınbaş Holding gibi dev firmaların yanı sıra yerel işletmeler kuran Türk girişimciler de öne çıkıyor.

Mesa Holding'ten 11 yeni proje! 

Mesa Holding, 50 yılda 40 bini yurtdışında olmak üzere 104 binden fazla konut inşa etti. Bu yıl ise marka, Çengelköy ve Beykoz'da iki yeni proje ile Yeşilyaka Su projesinin ikinci etabına başlayacak. Üç proje kapsamında 550-600 civarında konut yapılacak...

Cengiz Holding Afrika'ya yöneldi!

Cengiz Holding son dönemde rotasını yurtdışına çevirdi. Holding şimdilerde Afrika'da Zambiya Hükümeti ile görüşmeler yapıyor. 

TAV Holding rotasını yurtdışına çevirdi!

TAV Holding, 6 Nisan'da İstanbul Atatürk Havalimanı'nın kapanacak olması nedeniyle rotasını yurtdışına çevirdi. Şirketin CEO'su Sani Şener, "5-6 tane havalimanı ihalesini takip ediyoruz. Bunların bir ya da ikisini alırsak İstanbul'un kaybını kapatacağız" diyor.

Orka Holding, yurtdışı mağaza sayısını 1200’e çıkaracak!

Damat, Tween ve D’S markalarıyla erkek giyiminde moda markaları çıkaran Orka Holding, 2023’te yurtdışı mağaza sayısını 1200’e çıkarmayı hedefliyor.

Kibar Holding yurtdışında da büyümek istiyor!

Kibar Holding CEO'su Haluk Kayabaşı grubun önümüzdeki döneme ilişkin stratejilerini açıkladı. Kayabaşı, Doğu Avrupa'da tesis satın almak için araştırma yaptıklarını, ABD'de ise alüminyum tesisi kurmayı planladıklarını söyledi. 

Limak'ın Kıbrıs'taki 200 milyon dolarlık oteli açıldı!

Limak Holding, yurtdışındaki ilk otelini açtı. KKTC'de inşa edilen Limak Cyprus Deluxe Hotel, 200 milyon dolar yatırım bedeline sahip.

Peker Holding'in Çamlıca ve Maslak arsalarına ne yapılacak?

Peker Holding, Almanya ve İngiltere'deki arazi geliştirme faaliyetleriyle adından söz ettiriyor. Şirket yurtdışında yatırımlarına hız veriyor...

Peker Holding rotasını Almanya'ya çevirdi!

Türkiye'deki tecrübesini 6 yıl önce yurtdışına taşıyan ve 14 projeyi hayata geçiren Peker Holding,  projelerini hızlandırdı. 

Polat Holding gayrimenkulden enerjiye 9,5 milyar TL'lik yatırım yapacak!

Polat Holding, yurtdışı faaliyetlerinden kazandıklarını Türkiye'ye döviz olarak getirerek, yurtiçindeki yatırımlarına hızla devam etmeyi hedefliyor. 

Global Yatırım Holding hissesinin yüzde 34'ünü satıyor!

Global Yatırım Holding, yüzde 34.1 oranındaki hissesini satıyor. Türkiye ve yurtdışında 6 liman işleten firma hissesini Jersey Adası merkezli F.A.B. Partners LP'ye 245 milyon lira karşılığında satacak.

Cevahir Holding yurtdışı arazileri Haberi

Cevahir Holding yurtdışı arazileri


Gelişmiş ülkelerin başlattığı başka coğrafyalarda arazi alımı furyasına Türkler de katıldı. Makedonya'dan Sudan'a, Suudi Arabistan'dan Pakistan'a Türk şirketlerin toplam arazi büyüklüğü 5 milyon 412 bin 485 dönüme ulaştı. 

Anadolu Grubu, Cevahir Holding, Altınbaş Holding gibi devler dikkat çekiyor... 



DÜNYA son 10 yılda iki büyük kriz yaşadı. Birisini açık ve net bir şekilde, diğerini ise pek de fark etmeden... Global ekonomik kriz bölge ayrımı yapmadan tüm dünyayı etkisi altına aldı. Küresel iklim değişimi krizi ise gıda fiyatlarını artırdı ve bu nedenle toprak en değerli yatırım aracı oldu. Ekonomik Kalkınma ve işbirliği Örgütü (OECD) ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) yayınladığı raporlara göre, bu gelişmeler nedeniyle gelecek 10 yıllık dönemde gıda fiyatlarında yüzde 40'a varan artışlar olacağı tahmin ediliyor. Artan nüfusun...