07 / 05 / 2024

Çevre Bakanlığı yapı denetim firmaları

Çevre Bakanlığı yapı denetim firmaları

2302 adet kuruluşa Yapı Denetim İzin Belgesi, 489 adet kuruluşa Laboratuvar İzin Belgesi ve de 25987 adet mimar ve mühendise de denetçi belgesi i verildi.

Çevre Bakanlığı ve THY'den son dakika personel alımı müjdesi! Yüzlerce personel alınacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesinde çalışan personel sayılarını arttırmak için personel alımı yapılacağını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Yapı Denetim Bakanı'na ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Başkanı olan Nizam Genç'in firmasına bir sene boyunca iş almaktan men cezası verdi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yap-işlet-devret projelerinde borç üstlenebilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yap-işlet-devret projelerinde borç üstlenebilecek...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı teminat bedellerini güncelledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Şubat 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere teminat bedellerini güncelledi.

Sarıyer'de “Yapı Kayıt Belgesi” alan yapılar yıkılmayacak!

Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan uyarılar karşısında yanlıştan dönen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Yapı Kayıt Belgesi” alan kaçak ve ruhsatsız yapıların yıkılmayacağını söyledi. 

Malatya Kuzey Çevre Yolunun yapımına ilişkin 4 soru TBMM'de!

Malatya Kuzey Çevre Yolunun yapım süreci meclis gündemine taşındı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yolun yapımına ilişkin olarak Bakan Arslan'a 4 soru sordu..

Çevre ve yapı sektörünün liderleri Gaziantep'te!

Gaziantep, Geri Dönüşüm Çevre Teknolojileri Atık Yönetimi ve Yenilenebilir Çevre Fuarı (ÇEV-TECH) ve Alt Yapı Üst Yapı Malzemeleri Belediye Şehircilik Fuarı’na (MEBEX) eş zamanlı olarak ev sahipliği yapacak.

Çevre ve Şehircilik'ten 16 yapı denetim firması hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, 16 yapı denetim firması hakkında geçici durdurma kararı verdi. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

4 ildeki 5 yapı denetim şirketi hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Niğde'deki 2, İstanbul, Isparta ve Ağrı'daki yapı denetim firması hakkında geçici durdurma kararı verdi. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Dünyanın en yüksek çevre yolu Çin'de yapıldı!

Çin, dünyanın en yüksek rakımlı çevre yolunun yapımını tamamladı. Deniz seviyesinden 3 bin 600 metre yükseklikte yapılan çevre yolu, haziranda açılacak.

Çevre ve Şehircilik'ten 5 yapı denetim şirketi hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, 3 ildeki 5 yapı denetim firması hakkında geçici durdurma kararı verdi. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Çevre ve Şehircilik'ten İntest İnşaat hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, İntest Müş. Su ve Beton Lab. Hiz. Jeo. Su sondaj Zemin Etüd İnş. Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti. Laboratuvarının faaliyetine son verilmesini bugün Resmi Gazete'de duyurdu.

Sar-Ar Yapı'nın proje durdurma işlemi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Sar-Ar Yapı Denetim Ltd. Şti. hakkında tesis edilmiş olan geçici durdurma işlemini iptal etmiştir. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre Bakanlığı yapı denetim firmaları Haberi

Çevre Bakanlığı yapı denetim firmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2014 yılı Ağustos ayı sonuna kadar 4708 sayılı Kanun çerçevesinde yürütülen faaliyetler doğrultusunda 2302 adet kuruluşa Yapı Denetim İzin Belgesi, 489 adet kuruluşa Laboratuvar İzin Belgesi ve 25987 adet mimar ve mühendise de denetçi belgesi i verildi.


Söz konusu kuruluşlardan, 1838 adet yapı denetim kuruluşu ile 350 adet laboratuvar kuruluşu halen faal olarak görevlerini devam etmekte olup; bugün itibari ile yaklaşık 505 milyon m2 ye tekabül eden 304 bin adet inşaat işi denetleniyor.


4708 Sayılı Kanun kapsamında yapı denetim faaliyetinde bulunan Yapı Denetim Kuruluşları, denetçi mimar ve mühendisler ile kontrol elemanı ve yardımcı kontrol elemanları hakkında Kanunun 10. maddesinden hareketle; söz konusu kanun ile belirlenmiş olan görevlerini yerine getirmemeleri durumunda aynı Kanunun “Denetim faaliyetinin durdurulması ve...