28 / 04 / 2024

Sarıyer'de “Yapı Kayıt Belgesi” alan yapılar yıkılmayacak!

Sarıyer'de “Yapı Kayıt Belgesi” alan yapılar yıkılmayacak!

Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan uyarılar karşısında yanlıştan dönen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Yapı Kayıt Belgesi” alan kaçak ve ruhsatsız yapıların yıkılmayacağını söyledi. 



Sarıyer Belediyesi’nin uyarıları üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yanlıştan döndü ve İmar Barışı’yla “Yapı Kayıt Belgesi” alan kaçak ve ruhsatsız yapıların yıkım kararlarıyla ilgili yeni görüşünü açıkladı. Buna göre, yıkım kararlarının iptali Sarıyer’de de geçerli olacak.

Sarıyer Manşet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın daha önce Sarıyer Belediyesi ve İstanbul Valiliği’ne gönderdiği yazıda; “İmar Barışı” kapsamında verilen yapı kayıt belgesiyle iptal edilen yıkım kararlarının 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu’nu kapsamadığını ve Sarıyer’deki yıkım kararlarının devam ettiği ifade edilmişti. 

''On binlerce vatandaş mağdur olacak''

Bakanlık tarafından yapılan açıklama üzerine üzerine Sarıyer’deki on binlerce vatandaşın mağdur olmaması için Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in talimatıyla belediye bürokratları rapor hazırladı.

Bakanlık geri adım attı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilen raporda; Sarıyer’deki yüz binlerce kişinin mağdur olacağı vurgulandı. Yoğun süren görüşmeler üzerine konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geri adım attı ve yeni görüşünü açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İmar Komisyonu aldığı bir kararla 2960 sayılı Boğaziçi İmar Kanunu’nun geçerli olduğu bölgelerde de Yapı Kayıt Belgesi alan binaların yıkılmaması yönünde görüşünü açıkladı. 

Binlerce kişi rahat nefes aldı

Sarıyer Belediyesi’nin uyarıları ve takibinin sonucunda İmar Barışı’na başvuruda bulunan ve ‘Yapı Kayıt Belgesi’ alan binlerce kişi rahat nefes aldı.


Geri Dön