18 / 05 / 2024

Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Başkanlığı

Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Başkanlığı

Kahramanmaraş'ta yap işlet devret modeli ile Katı Atık Depolama Tesisi ihalesi 13 Nisan 2013 tarihinde yapılacak...

Ordu Çevre Yolu, OR-Gİ Havalimanı'nın 4 katı maliyette!

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Çevre Yolu Projesi'nin, Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na harcanan bütçenin 4 katı maliyetle inşa edilmekte olduğunu bildirdi.

Haftasonu emlak ve çevre temizlik vergisi ödenebilen belediyeler!

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri 30 Kasım 2015 Pazartesi itibariyle sona eriyor. İşte mükelleflerin ceza ile karşılamaması için haftasonu emlak ve çevre temizlik vergisi ödenebilen belediyeler..

Yeşil Çevre Arıtma Tesisi'nin kapasitesi iki katına çıkıyor!

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Yeşil Çevre Koopeıatifi'nin kapasitesinin 2015 yılında 2 katına çıkacağını açıkladı. Gürsu Yeşil Çevre Kooperatifi'nin genel kurul toplantısında konuşan Vali Münir Karaloğlu, tesis hakkına bilgi verdi.

İdris Güllüce yarın Avrupa Çevre Ajansı Üst Düzey Toplantısına katılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 14 Ekim 2014 Salı günü saat 09:00'da Atatürk Kültür Merkezi Toplantısına saat 13:00'de Avrupa Çevre Ajansı Üst Düzey Toplantısına katılacak...

İdris Güllüce çevre temizlik araçları dağıtım törenine katılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce yarın saat 12:00'de 101 Belediye Başkanlıklarına Çevre Temizlik Aracı Dağıtım Töreni'ne katılacak.Etkinlik, Gölbaşı'nda Gölbaşı Çevre Referans Laboratuvarı'nda yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sözleşmeli bilişim personeli mülakata katılmaya hak kazanan aday listesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sözleşmeli bilişim personeli mülakatına katılmaya hak kazanan adayların listesini yayınladı. Mülakatın yapılacağı tarih, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından daha sonra açıklanacak...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Entegre Katı Atık projesi kapsamında İrlanda'yı ziyaret etti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Entegre Katı Atık Projeleri Hazırlanması için Teknik Yardım” çalışmaları kapsamında 4-9 Ağustos tarihleri arasında İrlanda’ya Teknik Çalışma Ziyareti yaptı.

İdris Güllüce, yarın Çevre Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek toplu açılış törenine katılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce, yarın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan " toplu açılış ve de araç teslim törenine " katılacak.

Çevre Bakanlığı binaların her katı içinde ayrı ayrı beton denetimi yapacak!

Yapıların inşasında kullanılan betonlarda kalitenin arttırılması amacıyla, revizyon yapıldı.Çevre Bakanlığı, mevcut denetimlerine ilave olarak artık binaların her bir katı içinde ayrı ayrı beton denetimi yapacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce bugün Beyazıt Kitap Kültür Fuarına katılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce, bugün Beyazıt Kitap Kültür Fuarına katılacak. İdris Güllüce, bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Yetimler İftarı programına katılacak.

İdris Güllüce Birleşmiş Milletler Çevre Meclisi’nin ilk Bakanlar Toplantısı'na katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kenya’nın Nairobi kentinde Birleşmiş Milletler Çevre Meclisi’nin ilk Bakanlar Toplantısına katıldı.Güllüce, içinde bulunduğumuz teknoloji çağının çevreye, geri dönüşü olmayan zararlar verdiğini söyledi.

Yeşil Çevre Arıtma Tesisi mevcut kapasitesini üç katına çıkaracak!

Bursa Teknik Üniversitesi kampüsünün kurulması ve sanayi işletmelerinin kapasite artışları gibi faktörleri göz önüne alan Yeşil Çevre Arıtma Tesisi yönetimi, mevcut kapasitesinin yaklaşık üç katına çıkarılması karar verdi.

Kadir Topbaş yeniden Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi!

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclis Toplantısına, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce katıldı. Toplantıda ayrıca Encümen Üyeleri için de yeniden seçim yapıldı...

Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Başkanlığı Haberi

Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Başkanlığı


Kahramanmaraş Belediyesi ve Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Başkanlığı, Katı Atık Düzenli Depolama Sahasına gelen evsel, ticari ve endüstriyel kaynaklı evsel nitelikte katı atıkların; ayrıştırılması, geri kazanılması, bertaraf edilerek çevreye olası kirletici etkilerinin ortadan kaldırılması ile ileri mekanik, biyolojik, termal işlemler v.b. teknolojiler ile enerji üretiminin sağlandığı, geri dönüşümün azami derecede sağlandığı ve nihai düzenli depolamanın en aza indirgendiği tümleşik bir tesisin tasarımı, projelendirilmesi, mühendisliği, gerekli makine ve ekipmanların yurt içi veya yurt dışından temini, yapımı, gerekli izinlerin alınması ve işletmeye alınması ile yap işlet modeline göre izin ve inşaat dönemi dahil toplam 20 yıl işletilerek, sözleşme sonunda İdareye tam ve çalışır vaziyette devredilmesi işinin ihalesi 13 Nisan 2013 Çarşamba günü saat 14.00'te Kahramanmaraş...