15 / 05 / 2024

çevre bilinci 2014 projeleri

çevre bilinci 2014 projeleri

" Temiz Toplum İçin Eğitim Seferberliği " çerçevesinde bilinçlendirme çalışmalarının bir adımı olarak ilk okul öğrencilerine yönelik " www.temizturkiyem.org " internet sitesi hazırlandı.

NEF’e Sosyal Sorumluluk ve Çevre Bilinci ödülü!

İş dünyasının Oscar'ı kabul edilen Londra merkezli European Business Awards tarafından NEF'e, ‘Sosyal Sorumluluk ve Çevre Bilinci’ kategorisinde ödülü layık görüldü.

Aydın Kuşadası'nda kentsel sorunlar çözülecek!

Aydın Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Mahallelerde yaşanan sorunların ele alındığı toplantıda, alt yapı, yol yapımı ve çevre bilinci oluşturma konularında önemli kararlar alındı.

Fuzulev'den Dikili Ağacım Var kampanyasına destek!

Faizsiz, peşinatsız, vade farkı olmadan ev sahibi olmayı kolaylaştıran Fuzulev, çevre bilinci ile gelecek nesillere sizin adınıza en güzel hediyeyi veriyor. Fuzulev, ÇEKUD işbirliği yapıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alo 181 ile okullarda çevre bilinci çalışması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geri dönüştürülebilen atıkların yeniden ekonomiye kazandırılması ve sağlıklı bir çevre bilincinin oluşturulması için ilk ve ortaöğretim düzeyinde 1 milyon öğrenciye ulaşmayı hedefliyor...

5. Yeşil Nokta Çevre Ödülleri sahiplerini buldu!

Türkiye Hazır Beton Birliği, 1998 yılından beri düzenlediği “Yeşil Nokta Çevre Ödülleri” ile çevre bilinci yüksek bir sektör yaratmayı hedefliyor...

5. Yeşil Nokta Çevre Ödülleri sahiplerini buluyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği, kurulduğu ilk yıllardan bu yana çevre bilinci yüksek bir sektör için çalışıyor. Yeşil Nokta Çevre Ödülleri yarışma sonuçları 10 Mart'ta düzenlenen törenle açıklanacak.

Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması sonuçlandı!

Bakan Güllüce Yeşil Ekran Kısa Film Yarışmasının değerlendirme toplantısına katıldı. Güllüce; “121 Filmin yarıştığı bu yarışma üniversite gençliğinin çevre bilinci oluşturmasında büyük rol oynadı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

5. Yeşil Nokta Çevre Ödülleri yarışma sonuçları 10 Mart'ta açıklanıyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği, kurulduğu ilk yıllardan bu yana çevre bilinci yüksek bir sektör için çalışıyor. Bu sene 5’incisi düzenlenen yarışmanın sonuçları 10 Mart 2015 tarihinde düzenlenecek bir tören ile açıklanacak.

Osman Genç: Şehirlerimizi doğru inşa etmeliyiz!

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehirlerin doğru inşa edilmesi gerektiğine işaret ederek, "Eğer şehrimizin kimliğini ortaya çıkarıp, çevre bilinci ile doğru bir mekansal planlama yaparsak geleceğimizi kurtarırız." dedi..

Okullarda çevre bilinci eğitimi veriliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile 81 ilde çevre bilincini arttırmak amacıyla anaokulları ile ilk ve orta öğretim okullarında çevre eğitimleri başlatıldı.

2014’de 93 milyon TL çevre cezası kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılında çevre mevzuatına uygun çalışmayan tesislere toplam 92 milyon 764 bin liralık idari para cezası uygulandığını açıkladı.

2014 yılında 43 bin çevre denetimi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ÇED onayı verilen faaliyetler ve yapılan denetimler hakkında açıklamalar yaptı. Bakan Güllüce: “2014 yılında 43 bin çevre denetimi gerçekleştirildi. Yaklaşık 93 milyon TL idari para cezası kesildi” dedi.

2014 çevre yılı oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, "Kentsel dönüşüm çok popüler ve çok konuşulan bir şey ama aslında 2014 çevre yılımız oldu" dedi. Güllüce yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak 2014 yılında yürüttükleri çalışmaları değerlendirdi.

çevre bilinci 2014 projeleri Haberi

çevre bilinci 2014 projeleri

Eğitim teknoloğu Doç. Dr. Tolga Güyer, alan uzmanları Doç. Dr. Yasin Ünsal, Araştırma Görevlisi Ahmet Gökmen ve sınıf öğretmeni Ahmet Aktaş danışman olarak sitenin kurulmasında görev aldı.


İnternet sitesi, ilköğretim okullarındaki hayat bilgisi, fen bilimleri ve sosyal bilgiler ders müfredatları incelenerek, yaklaşık 6 ayda hazırlandı.


Site aracılığıyla canlılar, hava, su, toprak, çevre kirliliği, çevrenin korunması, kaynakların etkili kullanımı ve atık yönetimi gibi konularda çocukların bilincinin artırılması amaçlanıyor.


-Öğrenciler, çevre müfettişi olacak


Öğrencilerin, aktif olarak kullanımını sağlamak amacıyla internet sitesinde puan ve rozet sistemi geliştirildi. Site içinde yapılan her işten puan ve rozet kazanılacak. Belirli sayıda puan, rozet ve yıldız kazanan öğrenciler, "çevre müfettişi" olmaya hak kazanacak.


-Çevre oyunu "Gargar"


"www.temizturkiyem.org" internet sitesinde, 7'si çevre bilinciyle ilgili olmak üzere 14 oyun bulunuyor. 


Çevre kazanımlarına paralel olarak "Gargar"...