02 / 05 / 2024

Okullarda çevre bilinci eğitimi veriliyor!

Okullarda çevre bilinci eğitimi veriliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile 81 ilde çevre bilincini arttırmak amacıyla anaokulları ile ilk ve orta öğretim okullarında çevre eğitimleri başlatıldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile 81 ilde gelecek nesillere çevre bilincini aşılamak, çocuklarımızın öncelikle yaşadıkları yakın çevresinde nihai olarak da ülke genelinde çevre bilincini arttırmak amacıyla anaokulları ile ilk ve orta öğretim okullarında çevre eğitimleri başlatıldı.


Çevre eğitimleri, Bakanlığın il müdürlüklerince bulundukları illerdeki milli eğitim müdürlükleri ile koordineli olarak planlanmış ve yıl boyunca yapılan plana uygun şekilde sürdürülecek.


Bu kapsamda  Ankara  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce “Ankara’da Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor” projesi başlatıldı. Proje kapsamında Ocak ayı içerisinde 750’nin üzerinde öğrenciye çevre, çevre sorunları ve alınabilecek tedbirler, küresel ısınma, geri dönüşüm, enerji tasarrufu konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı eğitim verildi. 


Çevre eğitimlerine katılan öğrencilere Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çevre bilincini arttırmaya yönelik tasarlanan boyama kitapları, bilgi notları, boya kalemlerinin dağıtımına başlanmış olup, Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce 2015 yılı içerisinde Ankara genelinde 5.000’in üzerinde öğrenciye eğitim verilmesi hedefleniyor.




Geri Dön