06 / 05 / 2024

çevre çe şehircilik bakanı Fatma Güldemet Sarı

çevre çe şehircilik bakanı Fatma Güldemet Sarı

Çevre ve Şehircilik Bakanı mimar olunca alo 181’e tebrik telefonları yağmaya başladı. Vatandaşların memnuniyeti bakanlığın 7/24 hizmet veren ve merkezi Trabzon’da bulunan ‘Alo 181 Hattı’na yapılan aramalara da yansıdı.

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceği ve acilen bitirilmeli!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, depremin Türkiye’nin gerçeği olduğunu belirterek, kentsel dönüşümdeki yetersizliklere dikkat çekti. Bayraktar Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceğidir ve acilen bitirilmelidir'' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda 2 personel görevinden alındı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mesut Ağrakçe ve Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Pelin Ayşe Yağız görevden alındı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kadıköy'deki 'AVM gar' projesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy’deki Söğütlüçeşme Gar alanına alışveriş merkezi inşa edilmesini öngören projesiyle ilgili iptal kararı verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca korunan alan sayısı 3 bin 534'e çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı çalışmalarla 2019 yılında 3 bin 186 olan korunan alan sayısı, bu senenin şubat ayı itibarıyla 3 bin 534'e çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sözleşmeli Personel esaslarında değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Esasların Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personeli atamaları yönetmelik değişikliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personelinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan sit alanları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bazı basın yayın organlarında yer alan "Doğal Sit Alanları İmara Açılıyor" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, sit alanlarının bilimsel kriterler ışığında yeniden değerlendirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Çevre ve Şehircilik ile Tapu ve Kadastro'da 9 kişi işe iade edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden toplam 9 kişi işine iade edildi. Olağanüstü hal kapsamında bazı tedbirler alınması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Çevre ve Şehircilik Uzmanlığı Yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 2016!

Çevre ve Şehircilik Uzmanlığı Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 30 Ekim 2016 tarihinde 29873 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yönetmelikte yapılan yeni düzenlemeler...

Çevre ve Şehircilik'ten otellerin kıyıları işgalleri hakkında açıklama!

Habertürk Gazetesi Köşe yazarı Güntay Şimşek'in kıyılardaki otel işgalleri için köşe yazılarında ele aldığı konuya ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan açıklama geldi. İşte Güntay Şimşek'in yayınladığı o açıklama:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın usta eğitimleri devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı " İnşaat sektöründe nitelikli iş gücü " sloganıyla başlattığı usta eğitimlerine devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda 70 personel görevden alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) irtibatlı 52'si Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden olmak üzere, çeşitli unvanlarda toplam 70 personelin görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Burdur Müdürlüğü'ne Budapeşte'de eğitim!

Çevre ve Şehircilik Burdur İl Müdürlüğü çalışanları Budapeşte IX. Kerület Bölgesi Frencvaros Belediyesi'nce verilen eğitim çalışmasına iştirak etti.

çevre çe şehircilik bakanı Fatma Güldemet Sarı Haberi

çevre çe şehircilik bakanı Fatma Güldemet Sarı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bir mimar olan Fatma Güldemet Sarı’nın atanması mimarları ve mimarlık fakültesinde okuyan üniversite öğrencilerini memnun etti. Vatandaşların memnuniyeti bakanlığın 7/24 hizmet veren ve merkezi Trabzon’da bulunan ‘Alo 181 Hattı’na yapılan aramalara da yansıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın mevzuatına ilişkin tüm konularda soruları yanıtlayan ve çevresel şikayetleri de illerde ilgili birimlere ileten çağrı merkezine son bir haftada mimarlardan çok sayıda telefon geldiği belirtildi.


Kendilerini mimar olarak tanıtan vatandaşlar yaptıkları aramalarda mimar olan Fatma Güldemet Sarı’nın göreve gelmesinden ötürü büyük memnuniyet duyduklarını açıkladılar. Vatandaşlar tebrik telefonlarında Bakan Sarı’nın göreve gelmesiyle birlikte Türkiye’de şehircilik hizmetlerinin daha pozitif yönde gelişeceğini ifade ettiler.


Alo 181’e yapılan arama örneklerinden bazıları şu şekilde:

“Bir mimar olarak gurur duydum, sayın bakanımıza tebriklerimizi iletin, Türkiye’de yapılaşmanın artık...