07 / 07 / 2024

Çevre denetimi faaliyetleri

Çevre denetimi faaliyetleri

Tesis veya faaliyetlerin çalışmasının Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe giren yönetmeliklere uygunluğunu kontrol etmek için görevlilerce denetim yapılıyor. İşte çevre denetimine tabi tesis ve faaliyetler...

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği'nde kritik düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31520 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile bir kritik düzenleme yapıldı...

Çevre denetçilerine mimar ve mühendis şartı!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Çevre Denetimi Yönetmeliği" kapsamında çevre denetçilerinin üniversitelerin mühendislik, mimarlık, fen fakültelerinden mezun olmasıyla ilgili düzenleme yapıldı.

Çevre Denetimi Yönetmeliği 2021!

Çevre Denetimi Yönetmeliği 2021 bugünkü 31509 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hazine taşınmazları üzerinde tahsisli ve faaliyetleri durdurulan ticari ünitelerden kira alınmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hazine taşınmazları üzerinde tahsisli olan ve faaliyetleri durdurulan ticari ünitelerden koronavirüs salgını önlemleri kapsamında kira alınmayacağını belirtti…

Faaliyetleri durdurulan iş yerlerinden kira alınmayacak! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir genelge yayınladı. Genelgede, geçici olarak faaliyetleri durdurulan iş yerlerinden kira alınmayacağı ve bu süreler kadar sözleşme sürelerinin uzatılacağı belirtildi...

Güvenli bina için yapı denetimi şart!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Elazığ'da meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremde yapı denetimi yapılan hiçbir binanın yıkılmadığını belirtti...

Yapı denetimi artık elektronik ortamda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik düzenlemesi ile yapı denetimi elektronik ortama alındı. Buna göre, özel binaların yapımını denetleyecek yapı denetim kuruluşları Bakanlıkça elektronik ortamda belirlenecek..

Şişli'de asbest denetimi!

Şişli Belediyesi, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi işbirliğiyle Asbest Risk Yönetimi Sempozyumu düzenledi. Sempozyumda, kentsel dönüşümle gündeme gelen asbest denetimi ve yönetimi masaya yatırıldı.

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'nın faaliyetleri TBMM'de!

100 Günlük Eylem Planı kapsamında Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan bazı faaliyetler meclis gündemine taşındı..

Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projeleri yönetmeliğinde değişiklik!

Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projelerinin Hazırlanması, Gösterimi, Uygulaması, Denetimi, Müelliflerine İlişkin Usul ve Esaslara Ait Yönetmelikte Değişiklik Dair Yönetmelik 5 Ocak 2017 tarihinde 29939 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ant Çevre projeleri tam gaz!

Ant Yapı bünyesindeki Ant Çevre ’nin faaliyetleri hızla ilerliyor. Türkmenistan’da, Serdarabad’da, Lebap vilayetinde başlanmış olan, günde 30.000 metreküp kapasiteli içme suyu arıtma tesisinin çelik konstrüksiyon işleri tamamlanmış durumda.

Kadıköy'deki inşaatlara çevre denetimi!

Kadıköy Belediyesi inşaatların neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nü de denetimlere dahil etti.

Bartın'da 278 binada yapı denetimi yapıldı!

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bağlı Yapı Denetim ve Yapı Malzemeleri Şube Müdürlüğü tarafından, bu yıl 20 Nisan tarihine kadar Bartın'daki binalarda 278 adet yapı denetimi yapıldı.

Çevre denetimi faaliyetleri Haberi

Çevre denetimi faaliyetleri

Çevre denetimine tabi tesis ve faaliyetler!

Tesis veya faaliyetlerin çalışmasının Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe giren yönetmeliklere uygunluğunu kontrol etmek için, bu mevzuatın yetkili kıldığı kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve koordinasyon sağlanarak, faaliyetlere ilişkin bilgilerin tarafsız bir şekilde toplanmasını, değerlendirilmesini, rapor haline getirilmesini ve idari yaptırım kararı ile yetkilendirilmiş makama bildirilmesi "çevre denetimi" faaliyetleri kapsamına giriyor. 


Çevre denetimine tabi tesis ve faaliyetler Çevre denetimi yönetmeliği kapsamında şu şekilde sıralanıyor:


Denetime tabi tesisler veya faaliyetler

(1) Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde kalan serbest ve münhasır ekonomik bölgeler dâhil egemenlik ve yargılama sahaları içerisindeki tüm kara ve deniz alanlarında 2872 sayılı Çevre Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri kapsamındaki her türlü kirlilik kaynağı ve ihlaller denetime tabidir.


Denetime tabi tesislerin veya faaliyetlerin yükümlülükleri

(1) Denetime tabi tesis...