03 / 05 / 2024

Çevre denetimleri risk değerlendirme

Çevre denetimleri risk değerlendirme

Çevre denetimleri risk değerlendirme yöntemi ile yapılacak. Projenin başladığı Samsun ilinde, Çevre İzin ve Lisansı almamış tesisler yüksek risk kategorisine alınarak sık denetlenecek tesisler olarak belirlendi.

Bakan Özhaseki: Türkiye'de 6 milyon bağımsız bölüm risk altında!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 6 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğunu söyledi.

Tekirdağ’daki binaların yüzde 60'ı 2000 yılı öncesi yapıldı, büyük bir kısmı risk içerisinde!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Tekirdağ'da 200 bin binamız var. 200 bin binamızı incelediğiniz zaman yüzde 60 binamız 2000 yılı öncesi yapılmış yapılar. Yani 99 yönetmeliği sonrası yapılmış yapılar. Bu yapıların da büyük bir kısmı risk içerisinde" dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden bina risk tespiti çağrısı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında vatandaşlara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın lisans verdiği büro ve yapı denetim firmalarına “bina risk tespiti” yaptırmalarını söyledi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta dönüşüm çalışmalarına başladı!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İl Afet Risk Azaltma Planı'nın (İRAP) uygulanacağı Kahramanmaraş'ta şehri güvenli hale getirmek amacıyla kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı.

Murat Kurum'dan vatandaşlara evlerinizin risk tespitlerini yaptırın çağrısı!

17 Ağustos'un yıldönümünde vatandaşlara çağrı yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bizlere, belediyelerimize müracaat edip evlerinizin risk tespitlerini yaptırın" dedi.

Murat Kurum'dan 'Evlerinizin deprem risk tespitlerini yaptırın' çağrısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bizlere, belediyelerimize müracaat edip evlerinizin risk tespitlerini yaptırın." dedi.

Murat Kurum: Geç olmadan binanızın risk tespitini yaptırın!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümün önemine değinen bir video paylaşımında bulundu ve "Geride kalanlar için çok geç olmadan binanızın risk tespitini mutlaka yaptırın" dedi...

Erzurum'da risk altındaki alanların dönüşümü sağlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Erzurum'da 6 ayrı noktada, aynı anda projeler yapacağız. Toplamda bin 400 bağımsız bölümü içeren konutlarla vatandaşlarımızın risk altında bulunan alanlarının dönüşümünü sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı...

Mehmet Özhaseki: Yüzbinlerce bağımsız konut risk altında!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Türkiye'de yüzbinlerce bağımsız birim ve konut risk altında. İşte bunları zamanında yapanlar niye hiç suçu üzerine almıyorlar? İstanbul'a ihanet ederken acaba kendileri hiç suçluluk hissetmiyorlar mı?" dedi.

İstanbul'da 600 bin konut risk altında!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 600 bin konutun risk altında olduğunu belirterek "Deprem gelmeden önce yenileme istiyoruz. Birçok çalışmalarımız, tedbirler var." dedi..

İstanbul'un risk haritası güncellendi: 170 bölge riskli

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul'un risk haritasını güncelledi. Beşiktaş, Etiler de risk haritasında. Bu yıl 200 bin birim tasfiye edileceği, kira yardımlarının da artırılacağı açıklandı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine denetim aracı dağıtılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve taşra teşkilatı 1150 çevre personeli ile çevre izni, ÇED ve çevre denetimleri konularında çevrenin korunması amacıyla gece gündüz yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütmeye devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan temiz denizler için yeni tebliğ!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı deniz çevresinin kirlenmesinin engellenmesine yönelik bir tebliğ yayımladı. Tebliğ ile; deniz kirliliğinin önlenmesi için risk değerlendirmesi ve acil müdahale planı hazırlayacak kurum/kuruluşlar belirlendi.

Çevre denetimleri risk değerlendirme Haberi

Çevre denetimleri risk değerlendirme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevresel risk odaklı denetim planlamasına başladı. Bu planlama ile denetimlerin planlanması, tesis ve faaliyetlerin çevresel risk derecelerinin belirlenmesi yapılacak.


Bakanlık, tesislerin risk sınıflarına göre denetim sıklığını belirleyecek. Bu kapsamda projenin başladığı Samsun ilinde, Çevre İzin ve Lisansı almamış tesisler yüksek risk kategorisine alınarak sık denetlenecek tesisler olarak belirlendi.


2014 yılı içerisinde Ergene Havzasında yer alan illerde de aynı yöntemle planlama çalışmaları başlatıldı. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’daki işletmelerin riskleri bölgedeki çevresel sorunlar da göz önünde bulundurularak değerlendiriliyor. Bu iller için çevresel risk odaklı denetim planları hazırlanacak ve 2015 yılı itibari ile uygulanacak. Önümüzdeki yıl söz konusu uygulamayı ülke geneline yaymak için Bakanlık çalışmalarına devam...