18 / 05 / 2024

Çevre faaliyet belgesi

Çevre faaliyet belgesi

Çevre ile ilgili tüm sorumluluklarını yerine getirmiş olmasına rağmen, yıl sonuna kadar çevre faaliyet belgesi almayan firmalara Çevre Kanunu uyarınca 40 bin lira ile 1.7 milyon lira arasında değişen miktarda para cezası uygulanacak.

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması: 'Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenliyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tüm OSB'leri "Yeşil OSB"ye dönüştürmeyi istediklerini belirterek Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenlediklerini açıkladı.

Bağcılar Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'ne onay verildi!

Bağcılar Belediyesi'nin kentsel dönüşüm uygulamalarındaki problemlerin çözülebilmesi, dönüşüm sürecinin iyileşmesi ve bütüncül şekilde yönetiminin yapılması amacıyla hazırladığı "Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi"ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

10 yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin binaya Enerji Kimlik Belgesi verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011 yılından itibaren yaklaşık olarak 1,3 milyon binaya enerji kimlik belgesi verildi.

Mera ve yaylalara da Yapı İzin Belgesi verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’nın İmar Affı'ndan yararlanmak için mera ve yaylalarda yapı kayıt belgesi verilip verilmediği hakkında soru önergesini cevaplandırdı. 

100 bin binaya kimlik belgesi geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bina Kimlik Belgesi'ni hayata geçirdiklerini söyleyerek, "Bu yıl 100 bin binada uygulamaya geçireceğiz bu projeyi" dedi.

Yapı kayıt belgesi iptaline karşı dava!

Çalışmaları süren Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri imara uygun olmayan yapılarla ilgili denetimlerine devam ediyor. Peki yapı kayıt belgesi iptal edilen vatandaşlar ne yapacak? Yapı kayıt belgesi iptaline karşı dava nasıl açılır? İşte tüm merak edilenler...

Yapı kayıt belgesi iptali 2021!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri imara aykırı yapılarla ilgili denetimlerini hızlandırdı. Peki yapı kayıt belgesi iptal edilen vatandaşlar ne yapacak? İşte yapı kayıt belgesi iptali 2021...

İmar barışında 'yapı kayıt belgesi' krizi: 2,5 milyon yapı yıkılabilir!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri imara aykırı yapılarla ilgili denetimlerine hız verdi. Peki yapı kayıt belgesi iptal edilen vatandaşlar ne yapacak?

Adım adım yetki belgesi başvurusu!

Emlak sektörüyle ilgili yapılan düzenleme kapsamında artık emlak yetki belgesi olmayanlar faaliyet gerçekleştiremeyecek. Peki emlak yetki belgesi nasıl alınır 2021? İşte adım adım yetki belgesi başvurusu...

Finansevim'e 3 yeni kalite belgesi!

Finansevim, "ISO 9001 Kalite Yönetim sistemi, ISO 10002 Müşteri Yönetim Sistemi Belgesi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi" belgelerini aldı.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde 'Kekova' olarak da bilinen bölgede bulunan Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın alınan kaçak yapının yerinde yapılan denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce iptal edildi.

Emlakçılar dikkat! Belgesi olmayan faaliyet gösteremeyecek!

Emlak sektörüne yönelik düzenleme kapsamında 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve emlakçılık faaliyetinde bulunamayacak. Sürenin bitmesine kısa bir süre kala yetki belgesi olmayan emlakçılar hareketlendi.

İzmir'de 2 bin 118 Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Kayıt Belgesi iptal edilmiş olmasına rağmen yıkılmayan yapıların sorumluları hakkında işlem yapılacağını ve cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacağı bildirdi

Çevre faaliyet belgesi Haberi

Çevre faaliyet belgesi


Çevre ile ilgili tüm sorumluluklarını yerine getirmiş olmasına rağmen, yıl sonuna kadar çevre faaliyet belgesi almayan firmalara Çevre Kanunu uyarınca 40 bin lira ile 1.7 milyon lira arasında değişen miktarda para cezası uygulanacak.


Önceki gün yapılan değişiklikle kabine dışı kalan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, ağustos ayında yaptığı uyarı çerçevesinde 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca, firmalara çevre suçu işlemese de 1.7 milyon liraya varan ceza geliyor.


Çevre Kanunu uyarınca ayrı ayrı alınması gereken belgeleri, 29 Nisan 2009 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik’ ile birlikte tek izin belgesinde toplandı. Yönetmeliğe göre, işletmeler hava, su ve toprak gibi alıcı ortamları korumak amacıyla ilgili mevzuat uyarınca çevre lisansı almaları gerekiyor. Yönetmeliğe tabi işletmelerin ayrıca atıkların...