07 / 05 / 2024

Çevre görevlisi yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği

Çevre görevlisi yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği

Çevre görevlisi, çevre yönetim birimi ve çevre danışmanlık firmaları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 6 Mayıs 2014 tarihinde 28992 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı...

Doğal gaz yönetmeliğinde değişiklik. Yönetmeliğe uymayan apartmanlara izin yok!

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği'nin (GAZBİR) yaptığı açıklamaya göre, Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik gereğince apartman doğal gaz yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Bundan sonra yönetmeliğe uymayan müteahhit firmalara izin yok. İşte haberimizin devamı..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31845 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Dair Yönetmelik bugünkü 31712 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Değişiklik bugünkü 31630 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31542 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Uzmanlığı Yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 2021!

Çevre ve Şehircilik Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31542 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31449 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi ve Belgelendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Diar Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31296 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

OSB Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik!

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre; imar mevzuatına ilişkin yeni düzenlemeler getirildi.

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması yönetmeliğinde değişiklik yapıldı!

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Buna göre, yapı kooperatifleri artık ancak kurumlar vergisinden muafiyet koşullarını sağlamaları halinde geçici yetki belgesi alabilecek...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31058 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre görevlisi yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği Haberi

Çevre görevlisi yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği

ÇEVRE GÖREVLİSİ, ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİ VE ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 21/11/2013 tarihli ve 28828 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve sekizinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.


“(4) Organize sanayi bölgesi, ihtisas organize sanayi bölgesi, endüstri bölgesi ve serbest bölge yönetimleri; bir çevre görevlisini sürekli istihdam etmek veya çevre yönetim birimi kurmak veya çevre danışmanlık firmalarından çevre yönetimi hizmeti almak zorundadır.”


MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“a) En az 4 (dört) yıllık üniversitelerin çevre mühendisliği bölümünden mezun olmak veya çevre mühendisliği konularında yüksek lisans veya üzeri eğitim almış olmak ve...