02 / 05 / 2024

çevre görevlisinin denetlenmesi

çevre görevlisinin denetlenmesi

Çevre görevlileri firmaların, yeterlik şartlarının devam edip etmediği ve yükümlülüklerini yerine getirip getirmediği yetkili makam tarafından denetleniyor. Peki, çevre görevlisi nasıl denetlenir? İşte çevre görevlisi denetimleri..

Memur zammının bütçeye ilave maliyeti 177 milyar lira olacak!

Yaklaşık 3.7 milyon kamu görevlisinin aylık ve ücretlerinde yapılacak net 8.077 TL seyyanen artışın 2023 yılında merkezi yönetim bütçesine ilave maliyetinin 177 milyar TL olacağı belirtildi.

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul müsilaj konusuna dua okutur!

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul ve müsilaj meselesi hakkında değerlendirmede bulundu

Dünya Çevre Günü'nde 10 millet bahçesinin açılışı yapıldı!

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında 10 millet bahçesinin daha açılışı yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Dünya Çevre Günü'nde 10 millet bahçesi daha açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Emlak Konut GYO ve belediyeler aracılığıyla 2023'e kadar 81 şehirde en az bir millet bahçesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Millet bahçelerinden bazılarının açılışı yarın gerçekleştirilecek.

Murat Kurum: Yüzlerce kilometre uzunlukta bisiklet yolları yapıyoruz!

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle önemli açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yüzlerce kilometre uzunlukta bisiklet yolları yaptıklarını söyledi.

Ümraniye'de 2 kişinin öldüğü göçük davasında 9 sanığa ceza!

Ümraniye'de metro inşaat sahasının da olduğu caddede yaşanan göçük sonucu 2 güvenlik görevlisinin ölümüyle ilgili yargılanan 16 sanıktan 9'u, 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Edirne’de tarım arazileri yapılaşmaya açılacak!

Edirne'de, çevre düzeni planı değişikliğine, çevre gönüllüleri tarafından itiraz edildi. 

Apartman görevlisinin maaşı nasıl hesaplanır?

Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça rtak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında katılmakla yükümlüdür.

Akçaabat Millet Bahçesi açıldı!

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde hayata geçirilen Millet Bahçesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Dünya Çevre Günü'nde 10 millet bahçesi daha açıldı!

Millet Bahçeleri Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Cumhuriyetin 100. yılına girerken 81 ilimize 81 milyon metrekare millet bahçesi kazandırma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz." diye konuştu.

İzocam, çevre dostu ürünleriyle her türlü yalıtım ihtiyacına çözüm sunuyor!

5 Haziran her yıl Dünya Çevre Günü olarak kutlanıyor. Çevre korumaya katkı sunan ürünler geliştiren ve bu konudaki bilinçlenmeyi çok önemseyen İzocam, “sürdürülebilirlik” konusunu en önemli gündem maddelerinden biri oluyor.

Çevre dostu yapılarla konutlarda enerji verimliliği!

5 Haziran Dünya Çevre Günü’ kapsamında açıklamalar yapan Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu: "Çevre dostu enerji verimli binalar gelecekte ülkelerin en önemli gündemi olacak” dedi.

Dünya Çevre Günü'nde 10 millet bahçesi daha açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapım çalışmaları tamamlanan 10 millet bahçesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete açılacak.

çevre görevlisinin denetlenmesi Haberi

çevre görevlisinin denetlenmesi

Çevre görevlisi nasıl denetlenir?

21 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Çevre Görevlisi yönetmeliği, çevre görevlilerinin, çevre yönetim birimlerinin ve çevre danışmanlık firmalarının niteliklerine, sorumluluklarına ve belgelendirilmelerine ilişkin usul ve esaslarını belirliyor.


Çevre görevlileri, faaliyetleri sonucu çevre kirliliğine neden olan ve/veya neden olabilecek ve Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe konulan düzenlemeler uyarınca denetime tâbi tesislerin faaliyetlerinin mevzuata uygunluğunu, alınan tedbirlerin etkili olarak uygulanıp uygulanmadığını değerlendiriyor. Peki, çevre görevlisi denetlenir mi? Çevre görevlisi nasıl denetlenir?


Yönetmelik gereğince, görevliler firmaların, yeterlik şartlarının devam edip etmediği ve yükümlülüklerini yerine getirip getirmediği yetkili makam tarafından denetleniyor. Çevre görevlisi, çevre yönetim birimi ve çevre danışmanlık firmalarının denetiminin nasıl yapıldığı şu şekilde açıklanıyor:


Çevre görevlisi, çevre yönetim birimi ve çevre danışmanlık firmalarının denetimi

MADDE 13 – (1) Çevre...