30 / 04 / 2024

Memur zammının bütçeye ilave maliyeti 177 milyar lira olacak!

Memur zammının bütçeye ilave maliyeti 177 milyar lira olacak!

Yaklaşık 3.7 milyon kamu görevlisinin aylık ve ücretlerinde yapılacak net 8.077 TL seyyanen artışın 2023 yılında merkezi yönetim bütçesine ilave maliyetinin 177 milyar TL olacağı belirtildi.



Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) Çarşamba günü gönderilen ve Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bugün görüşülmeye başlanan memur maaş artışlarında, en düşük emekli aylıklarında ve bazı vergilerde artış içeren 17 maddelik düzenlemenin etki analizine göre öne çıkan değişiklikler şu şekilde tespit edildi.

Dunya.com’daki habere göre deprem bölgesine yönelik istisnalar ve tahsilat gerçekleşmeleri dikkate alınarak motorlu taşıtlar vergisinde yapılan değişikliğin genel bütçeye yaklaşık 30 milyar TL ilave gelir etkisi olacak.

HAZİNE BORÇLANMA LİMİTİ: 2,18 TRİLYON

Merkezi yönetim daha önce açıkladığı Bütçe Kanunu kapsamında yapılan son düzenleme öncesi 660.9 milyar TL olan Hazine borçlanma limiti yapılan yeni revize düzenleme ile 2.18 trilyon liraya yükseltildi. 2023 yılının ikinci altı aylık bölümünde ise asgari ücret desteği olarak 500 TL verilecek. İşverenlere destek amacıyla yapılacak olan bu ödemenin yapılmasının genel bütçeye maliyeti ise tam 19 milyar liralık bir rakam olacak.

 


Geri Dön