27 / 04 / 2024

Bakan Nebati'den kur korumalı mevduat açıklaması: 'KKM’nin bütçeye maliyeti giderek azalıyor'

Bakan Nebati'den kur korumalı mevduat açıklaması: 'KKM’nin bütçeye maliyeti giderek azalıyor'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün itibarıyla toplam 2,3 trilyon TL'ye ulaşan Kur Korumalı Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) uygulamasının bütçeye maliyetinin giderek azaldığını ifade etti.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türk milletine bugüne kadar kazandırdıkları asırlık eser ve hizmetleri başarabilmiş olmalarının arkasında sağlam bir irade ve milli bir stratejik akıl olduğunun asla unutulmaması gerektiğine dikkat çekti.

Yerel ve küresel ekonomik şoklar  karşısında AK Parti iktidarları boyunca adım adım inşa ettikleri hızlı toparlanabilme gücüne ve proaktif çözümler ortaya koyabilme olgunluğuna erişmiş güçlü ekonomik altyapının, siyasi istikrar ikliminin bir neticesi olduğunu kaydeden Nebati, yüzyıla damga vuranın da Türkiye vizyonunu oluşturanın da bu "çelik gibi kaynaşmış" bütünlük olduğunu söyledi.

 Bakan Nebati den kur korumalı mevduat açıklaması: KKM’nin bütçeye maliyeti giderek azalıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti hükümetlerinin, bu zaman kadar bütçe disiplininden asla taviz vermeden, faiz giderlerinin bütçe içindeki payını geçen seneki yüzde 43,2 seviyesinden bugün yüzde 10,6 seviyelerine kadar düşürdüğünü belirten Bakan Nebati, oluşturulan bu mali alan sayesinde ülkeye asırlık eser ve hizmetler kazandırıldığını, KKM gibi yenilikçi enstrümanların da ekonomiye olumlu katkılar sağladığını ifade etti.

Nebati, Türkiye'de KKM uygulamasının 2021 senesinin sonunda döviz piyasalarında oluşturulan panik havası ile yüksek oynaklık sonucunda devreye alındığını hatırlatarak, böylece, söz konusu panik havasının bertaraf olduğunu, döviz tevdiat hesaplarının toplam mevduat içindeki payının önemli oranda düştüğünü ve döviz kurlarında istikrara katkı sağlandığını vurguladı.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön