28 / 04 / 2024

Kur Korumalı mevduat bu yıl bitecek mi? Bakan Nebati’den çok konuşulacak açıklama!

Kur Korumalı mevduat bu yıl bitecek mi? Bakan Nebati’den çok konuşulacak açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasının bu yıl bitmeyeceğini, çıkış senaryolarının 14 Mayıs’ta yapılacak seçimden sonra yenilenmesi gerektiğini ifade etti.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, emekli ve memur zamları, enflasyon, döviz kurlarındaki gelişmeler, faizler gibi konularda birtakım açıklama yaptı.

Bakan Nebati, dövize dair söylenenlerin yanlış olduğunu söyleyerek, seçim sonrası rallinin söz konusu olmadığını belirtti. Bakan Nebati, asgari ücrete temmuz zammı ve emekliye refah payı artışı için iki bakanlığın çalışma içerisinde olduğunu sözlerine ekledi. Nebati, aynı zamanda, kur korumalı mevduat uygulamasının 2023’te sona ermeyeceğinin altını çizdi.

‘ENFLASYON HEDEFLERİNE BAĞLIYIZ’

NTV canlı yayınında sorulara cevap veren Bakan Nebati şu ifadeleri kullandı:

* TÜİK’i beklemiyoruz, kendi ekibimizi kurduk. Piyasa oynaklığını izlemek amacıyla sahayı takip ediyoruz.

* Artık enflasyon baz etkisiyle düşüyor. Aldığımız tedbirler, lojistik maliyetlerinin düşmesi gibi faktörler yaşanan baskıyı azalttı. Motorin 2022’deki fiyatın altında. Gübre fiyatları azaldı. Bunun etkisini yakın zamanda hissedeceğiz.

Kur Korumalı mevduat bu yıl bitecek mi? Bakan Nebati’den çok konuşulacak açıklama!

* Enerji maliyetlerinin aşağı yönlü eğilimi ve dövizin belli seviyede hareket etmesi, enflasyona pozitif yansıyor. İnsanların talepleri enflasyon hedeflemelerimiz çerçevesinde yapmasını, sağa sola bakmadan ona göre pozisyon alması gerektiğinin ifade ediyorum.

* OVP’deki hedeflerimize (bu yıl sonu kapsamında enflasyon hedefi yüzde 24,9, 2024 için yüzde 13,8, 2025 için yüzde 9,9) bağlıyız. 6 Şubat’taki deprem felaketinin enflasyona etkisinin sınırlı kalacağını gördük.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön