14 / 05 / 2024

Kur Korumalı mevduat bu yıl bitecek mi? Bakan Nebati’den çok konuşulacak açıklama!

Kur Korumalı mevduat bu yıl bitecek mi? Bakan Nebati’den çok konuşulacak açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasının bu yıl bitmeyeceğini, çıkış senaryolarının 14 Mayıs’ta yapılacak seçimden sonra yenilenmesi gerektiğini ifade etti.



‘DÖVİZDE RALLİ DEDİKODULARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR’

* (Döviz kurlarında sert artış ihtimali) Döviz kurlarındaki rallinin yeniden olacağı dedikoduları gerçeği yansıtmıyor. Dövizdeki ikili kur fiyatının ortaya çıkması dedikoduları güçlendirse de ralli olması söz konusu değil.

* Birileri yüksek faiz bekliyor olabilir. Ancak bu gerçekleşmeyecek. Muhalif kanattan hiçbir ekonomi yöneticisi ben faizleri yükselteceğim şeklinde konuşmadı. Faizi artıracak mısınız, artırmayacak mısınız? Muhalif taraftaki parlatmaya çalıştıkları kim varsa faizleri yükselteceğim şeklinde açıklama yapamaz. Piyasa faiz artırımında net bir duruşu sergilemiş halde. Bu adımın çok farklı travmalar yaratacağını karşı tarafın da bizim de bildiğimizi söyleyeyim.

Kur Korumalı mevduat bu yıl bitecek mi? Bakan Nebati’den çok konuşulacak açıklama!

* Kur korumalı geçici olarak getirildi. 2023’ün sonuna kadar uygulanması öngörüldü. Şimdilik 2 milyon kullanıcı var. Türkiye’deki kullanıcı tarafından o kadar benimsenen bir araca dönüştü ki, bununla ilgili çıkış senaryoları 2023’te gerçekleşemez.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi rekor sayıda personel alacak! Hemen başvuru tarihi 14 Mayıs!

ŞOK’ta bebek bezi 165 TL’ye bulaşık makinesi tableti 100 TL’ye, kâğıt havlu 39,50 TL’ye düştü!

BİM’de tüm ürünlerde indirim var! Karnıyarık tenceresi 230 TL’ye, servis tabağı 40 TL’ye, tatlı tabağı 90 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön