27 / 04 / 2024

Emekli maaşı zammının bütçeye yükü ne kadar olacak? İşte yapılan açıklamada yer alan o rakam...

Emekli maaşı zammının bütçeye yükü ne kadar olacak? İşte yapılan açıklamada yer alan o rakam...

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından ortaya koyulan etki analiz raporunda; hükümetin en düşük emekli aylığı tutarını 5 bin 500 Türk Lirası'ndan 7 bin 500 Türk Lirası'na çıkarmasının bütçeye yükü 120,8 milyar Türk Lirası olacağı açıklandı.. İşte detaylar...



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ve grup başkanvekillerinin imzası bulunan İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması İle İlgili Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişikliğe Gidilmesine Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri yapılmaya başlandı.

Emekli maaşı zammının bütçeye yükü ne kadar olacak? İşte yapılan açıklamada yer alan o rakam...

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, en düşük emekli maaşı ve geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren teklifle alakalı etki analiz raporunu komisyona sundu. 

Bu sunuma birlikte hükümetin en düşük emekli aylığı tutarının 5 bin 500 Türk Lirası'ndan 7 bin 500 Türk Lirası'na yükseltilmesi kararının bütçeye yükünün 120,8 milyar TL olacağı netlik kazanmış oldu.. Komisyon üyelerine sunulan etki analiz raporu dikkate alındığında, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında iki kez ödenen bayram ikramiyesinin bin 100 TL’den 2 bin TL’ye yükseltilmesinin 2023 bütçesine maliyeti de 24,9 milyar Türk Lirası olacağı da ortaya çıkmış oldu.

Rapora göre, torba teklifteki bütün düzenlemelerin toplam maliyeti ise 149,3 milyar Türk Lirası'nı bulacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön