10 / 05 / 2024

Emekli maaşı zammının bütçeye yükü ne kadar olacak? İşte yapılan açıklamada yer alan o rakam...

Emekli maaşı zammının bütçeye yükü ne kadar olacak? İşte yapılan açıklamada yer alan o rakam...

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından ortaya koyulan etki analiz raporunda; hükümetin en düşük emekli aylığı tutarını 5 bin 500 Türk Lirası'ndan 7 bin 500 Türk Lirası'na çıkarmasının bütçeye yükü 120,8 milyar Türk Lirası olacağı açıklandı.. İşte detaylar...



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta katıldığı bir televizyon programında en düşük emekli maaşının 7 bin 500 Türk Lirası olacağını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı, "Emeklilerle ilgili çalışmamızı tamamladık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ve Hazine ve Maliye Bakanlığımızla birlikte bu rakamı belirledik. Açıklamak bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi açıklamış olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu artış için yapılması gereken yasal düzenleme için yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulmuş, akabinde de görüşmeler başlamıştı.

Halen komisyonda görüşmeleri süren artış maliyetine ilişkin açıklama da komisyonda gündeme geldi.

Emekli maaşı zammının bütçeye yükü ne kadar olacak? İşte yapılan açıklamada yer alan o rakam...

Eriğin fiyatı ağızları açık bıraktı! Sanki gram altınla yarışıyor! İşte 25 Mart 2023 fiyat listesi

THY 49 seferini iptal etti! Peki ama neden? İşte THY'nin iptal olan seferleri ve iptal nedeni

Asgari ücrete bir zam daha mı geliyor? Heyecanlandıran son dakika gelişmesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön