05 / 05 / 2024

Memur maaş zammını duyan inanamadı! En düşük memur maaşı Ocak'ta kaç lira olacak? Hemen bu rakama bakın!

Memur maaş zammını duyan inanamadı! En düşük memur maaşı Ocak'ta kaç lira olacak? Hemen bu rakama bakın!

Memur zam oranı, yılın ikinci yarısına ilişkin enflasyon oranlarına göre kesinleşecek. Peki memur maaşları Ocak zammıyla kaç lira olacak? Memur 2023 zammı ne kadar olacak? İşte memur maaş zammıyla ilgili merak edilen tüm detaylar...



Memur ve memur emeklileri tarafından merakla beklenen memur zammı 2023 ocak hesaplamaları tek tek yapılıyor. Bilindiği üzere memur zam oranı, yılın ikinci yarısına ilişkin enflasyon oranlarına göre kesinleşecek. 3 aylık veriler ışığında hazırlanan yılsonu beklenti anketleri ile beraber memur maaşı tabloları da yavaş yavaş oluşmaya başladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yürütülen enflasyonla mücadele çerçevesindeki çalışmalar memur maaşlarını da etkileyecek. Temmuz'da yüzde 42,35 oranında artış yaşanan memur maaş zammı için enflasyon hesapları yapılıyor. Memur zam oranı maaş tabloları açıklanan enflasyon verileri kapsamında hesaplanmaya başlandı.

Memur maaş zammını duyan inanamadı! En düşük memur maaşı Ocak ta kaç lira olacak? Hemen bu rakama bakın! 

Temmuz ayında emekli zammı yüzde 42,35 oranında belirlenirken, en düşük SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşı yüzde 40 artışla 2.500 TL'den 3 bin 500 liraya ulaştı. Bu düzenleme ile 2 milyona yakın emeklinin maaşı 3 bin 500 lira oldu. 

Memur ve memur emeklisi Ocak 2022 döneminde toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı dışında yüzde yüzde 2,5'luk ilave zam alırken, memurun kümülatif Ocak zammı yüzde 30,95 oldu. 

Bunun yanında Temmuz zammı ile birlikte memur maaşları yüzde 41,69 oranında yeniden yükseldi. 2022'de memurlara yıllık enflasyon rakamlarının çok üzerinde kümülatif olarak yüzde 85'i aşan zam yapılmış oldu.

Memur maaş zammını duyan inanamadı! En düşük memur maaşı Ocak ta kaç lira olacak? Hemen bu rakama bakın! 

Memur ve memur emeklisi için ek zam ve SSK-Bağ-Kur emeklisinin taban maaşının artırılmasını kapsayan torba yasa teklifi yıl başında Meclis'ten geçti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla yürürlüğe alındı. Bu şekilde, sosyal refah artışları adı altında ek zamların enflasyon farkıyla maaşlara ilave edilebilmesinin önü açılmış oldu. 

Memur maaşları Ocak zammı ile yükselecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, milyonları doğrudan veya dolaylı yoldan etkileyecek ve maaş zamlarını enflasyonun üzerine çıkaracak ek zamları da kapsayan sosyal refah düzenlemelerinde yoğunlaştı. 

Peki memur maaşları Ocak zammıyla kaç lira olacak? Memur 2023 zammı ne kadar olacak? İşte memur maaş zammıyla ilgili merak edilen tüm detaylar...


Geri Dön