17 / 05 / 2024

Memur zammının bütçeye ilave maliyeti 177 milyar lira olacak!

Memur zammının bütçeye ilave maliyeti 177 milyar lira olacak!

Yaklaşık 3.7 milyon kamu görevlisinin aylık ve ücretlerinde yapılacak net 8.077 TL seyyanen artışın 2023 yılında merkezi yönetim bütçesine ilave maliyetinin 177 milyar TL olacağı belirtildi.



KV’NİN BU YILA ETKİSİ 80 MİLYAR TL

Kurumlar vergisi artışının bu yıla etkisi kazançlarına sağlanan 5 puanlık indirim de dikkate alındığında 80 milyar lira civarında bir rakam olacak. Bu bedel yılın tamamı dikkate alındığında ise yıllık etkisi 120 milyar TL olarak öngörülüyor.

Halen çalışmakta olan yaklaşık 3.7 milyon kamu görevlisi bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesinde en düşük memur maaşının 22 bin liranın altında olmayacağı şeklindeki açıklaması nihayet hayat bulacak. Bu açıklama doğrultusunda hazırlanan çalışmaya göre memurların aylık ve ücretlerinde yapılacak net 8.077 TL seyyanen artışın 2023 yılında merkezi yönetim bütçesine ilave maliyeti 177 milyar TL olacağı şeklinde bir hesaplama yapıldı.

Memur zammının bütçeye ilave maliyeti 177 milyar lira olacak!

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarına yapılacak olan ödemenin Hazine'den TCMB'ye devri nedeniyle artık bu hesapların merkezi yönetim bütçesine maliyeti olmayacak. Mevcutta açılmış kur korumalı hesaplar için öngörülen yaklaşık 100 milyar liralık ödemenin merkezi yönetim bütçesi imkanlarından yapılmaması temin edilecek.

 


Geri Dön