18 / 05 / 2024

Çevre Konulu Ulusal Film Yarışması ne zaman

Çevre Konulu Ulusal Film Yarışması ne zaman

Ana teması çevre duyarlılığını geliştirmek ve yeni sinemacıların yetişmesine olanak sağlamak olan 'Geri Dönüşmez Filmler-Çevre Konulu Ulusal Film Yarışması'nın sonuçları belli oldu.

'Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı' Resmi Gazete'de!

Çevre Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünce onaylanan "Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı" yürürlüğe alındı. 

Türkiye’nin ilk Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı hazır!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’nin ilk Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’nı hazırladı. Plan kapsamında şehircilikte akıllı dönem 81 ilde devreye alınacak. İl il yaşanabilir şehirler endeksi hazırlanıp, her yıl yenilenecek.

Alarko'nun Bükreş'te yapacağı çevre yolu için imzalar atıldı!

Romanya Bükreş'te inşa edilecek ikinci etap çevre yolu için açılan ihaleyi kazanan Alsim Alarko ile Romanya Ulusal Karayolları Altyapı İdaresi arasında sözleşme imzalandı...

Yeşil bina için ulusal sertifika geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevre dostu yeşil binaların yaygınlaşması için ulusal sertifikasyon sistemini başlattı. Bu sayede yurtdışına sertifika için yüksek paralar ödenmeyecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine imar adına bin 448 dava açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, 4 yılda bakanlık aleyhine açılan imar konulu bin 448 adet davadan 495 adedinin lehte, 212 adedinin aleyhte ve 6 adedinin de kısmen lehe kısmen aleyhe sonuçlandığını bildirdi.

Akçansa gönüllüleri ÇEVKO’dan sosyal sorumluluk ödülü aldı!

ÇEVKO tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri Yarışması’nda, Yarınları Dönüştüren Çocuklar ve Biyoçeşitlilik Yarışması projeleriyle ‘Çevre Konulu Sosyal Sorumluluk Uygulamaları’ kategorisinde ödüle değer bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan temiz hava merkezleri açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temiz hava merkezleri ile ilgili açıklama yaptı. 2005 yılında hava kalitesi ölçüm istasyonlarının kurulumuna başlayan Bakanlık, günümüz itibari ile 195 adet istasyona sahip Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı kurdu.

Çevre Konulu Ulusal Film Yarışması'nın sonuçları açıklandı!

Ana teması çevre duyarlılığını geliştirmek ve yeni sinemacıların yetişmesine olanak sağlamak olan 'Geri Dönüşmez Filmler-Çevre Konulu Ulusal Film Yarışması'nın sonuçları belli oldu.

Avrupa Birliği ECRAN 2015 İklim toplantısı yapıldı!

“2015 İklim Anlaşmasına Yönelik Ulusal Katkı Niyetleri” konulu, AB Çevre ve İklim Değişikliği Bölgesel Katılım Ağı (ECRAN) Toplantısına Katılım Sağlandı. Toplantıya 9 ülkeden ve AB Komisyonundan üst düzey katılım sağlandı.

Adıyaman'da Enerji Verimliliği Konferansı düzenlendi!

Adıyaman Üniversitesi tarafından M. Vehbi Koç Konferans Salonu nda "Enerji Verimliliği ve Çevre' konulu konferans düzenlendi.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi için mevzuat altyapısı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin kurulması için mevzuat altyapısı hazırlandı. Güllüce, "Coğrafi verilerin standart içerik ve formatta hazırlanmasını sağlamak için ise uygulama takvimi belirlendi" dedi.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi kuruluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin kurulması için mevzuat altyapısı hazırlandı.

İdris Güllüce: Kırsal dönüşümü de önemsiyoruz!

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin onur konuşmacısı olarak katıldığı "2023'e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler" konulu toplantıda sektörün sorunlarını anlattı.

Çevre Konulu Ulusal Film Yarışması ne zaman Haberi

Çevre Konulu Ulusal Film Yarışması ne zaman

Ana teması çevre duyarlılığını geliştirmek ve yeni sinemacıların yetişmesine olanak sağlamak olan 'Geri Dönüşmez Filmler-Çevre Konulu Ulusal Film Yarışması'nın sonuçları belli oldu. Ünlü oyuncu Alican Yücesoy'un sunuculuğunu yaptığı ödül töreninde, kazanan filmler ödüllerini aldı. Yönetmenliğini Mehmet Ali Poyraz'ın yaptığı 'Son Çıkış' adlı film birincilik ödülünü alırken, ikincilik ödülü Hikmet Kerem Özcan'ın 'Helak' filmi, üçüncülüğe ise Ömer Güneş'in 'Su Bedevileri' filmi layık görüldü. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmada Jüri Özel Ödülü'nü ise 'Sal Rant' filmiyle yönetmen Hasan Kılıç aldı. 5 Haziran 2015 Cuma günü Novada Otel'de gerçekleşen ödül törenine Dünyaca ünlü Finlandiyalı görüntü yönetmeni Esa Nissi ve ünlü Rus yönetmen Sergey Tsyss  filmleriyle birlikte katıldı. Toplam 35 bin lira para ödülü ile adından söz ettiren yarışmadaki filmler izleyicilerden tam not...