28 / 07 / 2024

çevre ve şehir

çevre ve şehir

Çevre ve şehir üzerine düşünce dünyamızın önemli isimlerinden biri olan Atasoy Müftüöğlu ile çevre, şehir, insan, yabancılaşma, sömürü, kültür ve medeniyet eksenli bir röportaj gerçekleştirildi...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Nevşehir'deki 24 arsayı satışa sundu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Nevşehir Kozaklı'da yer alan 24 adet turizm tesis arsası satışa sunuldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projelerinde yeni mezun mühendis ve mimarlar görev alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Mersin Anamur, İzmir, Samsun, Balıkesir Ayvalık, Diyarbakır Sur İçi ve Eskişehir'de yer alan 8 projesinde yeni mezun mühendis ve mimarlar görev alacak...

İzmir imar planlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi! 

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliğine onay verdiğini açıkladı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İzmir'de 432 bin kişiye 237 milyon kira yardımı!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, şehir genelinde 2013'ten bu yana 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında hak sahiplerine 237 milyon TL kira yardımı yapıldığını belirtti.

Kanal Ankara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devrediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kanal Ankara projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devretmeye hazırlanıyor. 9.2 kilometrelik Kanal Ankara projesi 7 bölümden oluşacak...

Çevre ve Şehircilik'in Diyarbakır’daki konutları kurayla satışta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait Diyarbakır Yenişehir Üçkuyu’daki 637 adet konut kura ile satışa çıktı. Fiyatlar 176 bin TL'den başlıyor..

Çevre ve Şehircilik'in 250 gayrimenkulünden 13 tanesine teklif geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ait Emlak Konut Başakşehir-Kayabaşı Evleri, Bahçekent Emlak Konutları ve Körfezkent 3. Etap Emlak Konutları'nda yer alan 250 konutun ihalesi bugün gerçekleştirildi. 

Çevre ve Şehircilik'in 250 konutu bugün satışta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ait Emlak Konut Başakşehir-Kayabaşı Evleri, Bahçekent Emlak Konutları ve Körfezkent 3. Etap Emlak Konutları'nda yer alan 250 adet konut TURYAP aracılığı ile bugün satışa sunuluyor. 

Çevre ve Şehircilik'in 250 konutu yarın satışta!

Turyap, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ait Emlak Konut Başakşehir-Kayabaşı Evleri, Bahçekent Emlak Konutları ve Körfezkent 3. Etap Emlak Konutları'nda yer alan toplam 250 adet konutu açık artırmayla yarın satışa çıkaracak...

Diyanet ve Çevre ve Şehircilik camilere standart getirdi!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye’deki tüm camilere “standart” getirme kararı aldı. Stratejik camiler, şehir merkez camileri ve yurtdışı cami projelerinin, kurulacak estetik kurulca onaylanması zorunlu olacak.

Akdeniz'de en çevreci şehre 'İstanbul Çevre Dostu Şehir Ödülü' verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Akdeniz'de en çevreci şehre verilecek ödülün "İstanbul Çevre Dostu Şehir Ödülü" olarak adlandırılacağını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni hizmet binasına taşındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Eskişehir Devlet Yolu üzerindeki yeni yapılan binasına taşındı. Bakanlığın diğer ek hizmet binalarında faaliyet gösteren diğer birimlerinin de taşınması ile birlikte Bakanlık hizmet birimleri, tek binada faaliyet gösterecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 4 ilde atama kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Nevşehir, Artvin, Yalova ve Kahramanmaraş'ta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri'ne atama kararları verildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

çevre ve şehir Haberi

çevre ve şehir


Bu sayımızda; çevre ve şehir üzerine düşünce dünyamızın önemli isimlerinden biri olan Atasoy Müftüöğlu ile çevre, şehir, insan, yabancılaşma, sömürü, kültür ve medeniyet eksenli bir röportaj gerçekleştirdik. Kendi değerler dünyasını önceleyen ve kıymet hükmünü hakikatin ölçülerine göre vermeye çalışan düşünürümüzle, bahsi geçen kavramlar çerçevesinde bir zihin yolculuğuna ne dersiniz?



Çevre ve Şehir: Müslümanlar için Medine, sadece bir kelime olmakla kalmayıp, kanaatimizce İslam düşüncesinin göbeğinde en önemli gelecek tasarımını içeren kavramlardan biri olmuştur. Şehir kelimesini kendi bağ­lamının dışına çekerek onu bir toplum projesi haline getirmiş, geçmişten geleceğe uzanan çizgide vizyonunu o kelimeye yüklemiş, bununla birlikte davranış, verim, perspektif ve tasarım açısından ele aldığı kelimeyi de­vamlı olarak zenginleştiren şey; bu topraklara baktığı­mızda nedir. Yani Medine'yi medeniyet yapan unsurun İslam düşüncesi içindeki dinamiklerinden...