07 / 05 / 2024

çevre vergisi boş dükkan

çevre vergisi boş dükkan

Çevre temizlik vergisi boş işyerinden alınıyor mu? Kullanılmayan; boş dükkanlar için çevre temizlik vergisi ödenmemesi için ne yapmak gerekiyor. İşte Belediye Gelirleri Kanunu kapsamındaki hükümler...

İşletmeciler, artık o vergiyi ödemeyecek!

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik kapsamında işletme sahiplerinin, kira stopajı vergisi, ilan ve reklam vergisi ile çevre vergisi ödemelerinden muaf tutulmaları amaçlanıyor.

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Verginizi ödemeyi unutmayın!

Vergi mükellefleri için vergi dönemi 31 Mayıs'ta sona erecek.  Gayrimenkul sahiplerinin veraset ve intikal vergisi ödemelerini, Emlak ve Çevre vergisi ödemelerini Cuma günü mesai bitimine kadar tamamlamaları gerekiyor.

Bürokrasinin hantallığı gayrimenkulde bedel ödetiyor!

KONUTDER Başkan Yardımcısı Altan Elma, “Damga vergisi boğazımız sıkan önemli bir konu. Bir iş yapılıyor, aynı iş için defalarca aynı vergi ödeniyor. Bürokrasinin hantallığı maalesef bedel ödettiriyor" dedi.

Emlak ve çevre vergisi ödemeleri için son 6 gün!

Vergi takvimine göre 31 Mayıs'ta emlak ve çevre temizlik vergisi ilk taksit dönemi sona eriyor. İkinci taksitlerin Kasım ayında ödeneceği bu iki vergi için son 6 gün kaldı.

Çevre vergisi yüzde 25 artırılarak belirlenecek!

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliğine göre, konutlara ait çevre temizlik vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 27 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak hesaplanacak.

Haliliye emlak ve çevre vergisi için son gün 30 Kasım!

Haliliye Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, 2015 Yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 2. Taksit ödemelerinde son günün 30 Kasım olduğunu duyurdu.

Çevre temizlik vergisi muafiyeti dilekçe örneği!

Taşınmaz malın boş olması halinde çevre temizlik vergisinden de muaf olunuyor. Muafiyet için belediyeye bir dilekçe ile buranın kullanılmadığının belirtilmesi gerekiyor. İşte çevre temizlik vergisi muafiyeti dilekçe örneği..

Boş evin çevre temizlik vergisi olur mu?

Çevre temizlik vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor. Peki, boş evin çevre temizlik vergisi olur mu?

Kapaklı'da Emlak ve Çevre Vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 2. taksit ödemelerinin başladığını belirterek, vatandaşların ödemelerini son güne bırakmamaları konusunda hatırlatmada bulundu.

Çevre temizlik vergisi bildirimi nasıl verilir?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz malın sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödeniyor. Vergi ödemelerinden önce ilgili belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor. Peki, çevre vergisi bildirimi nasıl verilir?

Aksaray'da emlak vergisinin 1'nci taksit ödemeleri başladı!

Aksaray Belediyesi sınırları içinde emlak ve iş yeri sahibi olanların emlak, ilan reklam ve çevre vergisi 1’inci taksit ödemelerinin başladığı duyuruldu.

Aksaray'da Emlak ve Çevre Vergisi 1'inci taksit ödemeleri başladı!

Aksaray Belediyesi sınırları içinde emlak ve iş yeri sahibi olanların emlak, ilan reklam ve çevre vergisi 1’inci taksit ödemelerinin başladığı duyuruldu..

Aliağa Belediyesi'nden Emlak ve Çevre Vergisi uyarısı!

Aliağa Belediyesi, 2015 Yılı emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. taksitin ödeme süresinin 1 Haziran 2015 Pazartesi günü mesai bitiminde sona ereceğini duyurdu..

çevre vergisi boş dükkan Haberi

çevre vergisi boş dükkan

Çevre temizlik vergisi boş işyeri!

Çevre temizlik vergisi ile ilgili yasal hükümler, Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanuna göre vergi yükümlüsü konutlar, işyerleri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar oluyor.


Konutların vergi borçları, kullanılan su miktarı üzerinden hesaplanarak su faturalarına yansıtılıyor. Ancak işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binaların çevre temizlik vergileri belediyeye gidilerek ödeniyor.


Bazı yapılar bu vergiden muaf tutuluyor. Çevre temizlik vergisi boş işyeri nden de alınmıyor. Ancak bu muafiyetlik için dükkan sahibinin belediyeye giderek, söz konusu gayrimenkulün kullanılmadığını belirtmesi gerekiyor.


2.1. Büyükşehir Belediyeleri Dışındaki Belediyelerde Uygulanacak Çevre Temizlik Vergisi

Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak olan çevre temizlik vergisi tarifesi aşağıda yer almaktadır.


Bina Dereceleri ve Yıllık Vergi Tutarları (TL)

* 1. Grup

1. Derece: 2300

2. Derece: 1.800

3. Derece: 1.500

4. Derece: 1.180

5. Derece: 970


* 2. Grup

1. Derece:...