30 / 04 / 2024

Çevre yönetmeliğinde değişiklik mi yapıldı

Çevre yönetmeliğinde değişiklik mi yapıldı

Çevre yönetmeliğinde yapılan değişiklik yürürlüğe giriyor.Yönetmelik sürdürülebilir kalkınma ilkesi ve koruyarak kullanma prensibi doğrultusunda hazırlandı.Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik oluşturulmuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31845 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Değişiklik bugünkü 31630 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31542 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Uzmanlığı Yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 2021!

Çevre ve Şehircilik Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31542 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31449 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi ve Belgelendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Diar Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31296 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31060 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31058 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31053 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31044 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre yönetmeliğinde değişiklik mi yapıldı Haberi

Çevre yönetmeliğinde değişiklik mi yapıldı

Yeni mevzuat sanayiciye ciddi pratiklik getiriyor, zaman kaybını minimuma indiriyor. Yatırımcılar buna rağmen gerekli çevresel tedbirleri almaz ve tesislerinde gerekli düzenlemeleri yapmazsa mevzuat çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gerekli adımları atacak.


Konuyu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce “Bakanlığımız hem çevrenin korunması hem de ülkemizin kalkınması konusunda üzerine düşeni yapıyor, yatırımcıların da gerekli adımları atmasını bekliyoruz” dedi.


Çevre İzin ve Lisans işlemleri 2010 yılından itibaren bütüncül yaklaşım stratejisi çerçevesinde tek bir çevre izni uygulaması olarak hayata geçirilmiş ve bu kapsamda 01.04.2010 tarihinde yürürlüğe giren Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik oluşturulmuştu.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2010 yılında yürürlüğe giren Çevre İzin ve Lisanslar ile ilgili yönetmelikte yapılan değişiklikler 01.11.2014 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek. Çevre İzin ve...