05 / 05 / 2024

Çevreci bina kredi

Çevreci bina kredi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, A sınıfı enerji performansı, yağmur suyu toplama ve gri su sistemi, kendi parselinde otopark gibi "çevreci bina" için tüm şartları yerine getirenlere faizsiz kredi desteği vermeyi planlıyor.

10 ilde binlerce bina yıkıldı! Kredi ile ev alanların durumu ne olacak? Depremzedeler dikkat!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle binlerce bina yıkıldı. Bu binalar arasında kredi ile satılan konutlar da yer alıyor. Peki kredi ile konut alanlar ne yapacak? İşte ayrıntılar...

İş Bankası'ndan dev adım! Bu koşulları sağlayanlara kredi verecekler

İş Bankası tarafından işletmelere yönelik kredi kampanyasında dev bir adım atıldı. İş Bankası çevreci bir odakla çalışan işletmelere kredi sağlamaya karar verdi.

İzmirli depremzedelerden faizsiz kredi talebi!

İzmir’in Seferihisar açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan ve 117 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan depremde 8 bina kısmen, 5 bina da tamamen yıkıldı. Evlerinden olan İzmirli depremzedelerin, faizsiz kredi bekleyişi devam ediyor...

Garanti BBVA’dan, sürdürülebilir binalar için özel yeşil ticari kredi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Garanti BBVA, enerji kimlik belgesine sahip bina yapıp satanlar için yeşil ticari kredi ürününü çıkardı.

Garanti BBVA'dan Bireysel Çevreci Bina Yalıtımı alışveriş kredisi için İzocam’la işbirliği!

Garanti BBVA, müşterilerine sunduğu kolay, hızlı ve sorunsuz alışveriş kredisi süreciyle yalıtım yatırımlarını kolaylaştırarak İzocam kalitesi ile binalardaki enerji verimliliğinin artmasına katkı sağlıyor.

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi ile 500 bina sertifikalı!

Son zamanlarda çevreci olmasıyla gündeme gelen yeşil binaların sayısı artıyor. Altensis’in kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı yeşil binalar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ilıcalı, 2020 yılından itibaren 500’ün üzerinde yeşil sertifikalı bina olduğunu aktardı.

Nef, iki yeni projesi için Bina Tamamlama Sigortası’nı hayata geçirdi!

Sektördeki en yüksek kredi notu olan A+ notuna sahip olan Nef, şimdi de iki yeni projesi Nef Reserve Kandilli ve Nef Reserve Gölköy için Bina Tamamlama Sigortası’nı hayata geçirdi.

Yapı Kredi Kültür Sanat binası yeniden hizmete girdi!

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ın 50 yılı aşkın süre hizmet verdiği bina yenilenerek, okurlar ve sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yeşil bina kurgusu yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor!

Sektöre 'yeşil bina' olarak yansıyan çevreci projeleri özellikle Türkiye'de konut yatırımı yapan yabancılar tercih ediyor. Ülkemizde yeni yerleşmeye başlayan yeşil bina kurgusu, özellikle Türkiye'de konut yatırımı yapacak yabancıların ilgisini çekiyor

Hüseyin Sözlü: Adana'da yeşil bina sayısı artmalı!

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Adana Sürdürülebilir Yeşil Bina Proiesi Eğitim Desteği, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından kabul edildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "çevreci-yeşil" bina sayısının artırılması gerektiğini söyledi

Türkiye yeşil bina pazarında 9. oldu!

Türkiye’de çevreci binalar yaygınlaşıyor. 150 ülkeyi kapsayan rapora göre, Türkiye toplamda 2.95 milyon metrekare sertifikalandırılmış bina alanı ve 477 adet proje ile ‘yeşil bina’ liginde dünyada 9. oldu.

Türkiye yeşil bina liginde ilk 10'da!

Türkiye’de çevreci binalar yaygınlaşıyor. 150 ülkeyi kapsayan rapora göre, Türkiye toplamda 2.95 milyon metrekare sertifikalandırılmış bina alanı ve 477 adet proje ile ‘yeşil bina’ liginde dünyada 9. oldu.

OSTİM'de 6 bin bina yenilenecek!

Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden OSTİM'de ömrünü tamamlamış yaklaşık 6 bin bina çevreci anlayışla yenilenecek. Kapalı alanları 3 katına kadar artacak binaların çatılarında güneş panelleri kurulacak.

Çevreci bina kredi Haberi

Çevreci bina kredi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, A sınıfı enerji performansı, yağmur suyu toplama ve gri su sistemi, kendi parselinde otopark gibi "çevreci bina" için tüm şartları yerine getirenlere faizsiz kredi desteği vermeyi planlıyor. 

Bakanlık yetkilileri, kentsel dönüşüm kapsamında evini yenileyenlere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yüzde 4 faiz desteği verildiğini hatırlattı. 

Yapılacak binaların tamamının enerji performansının C seviyesinde olması gerekirken, B seviyesindeki binalar için yüzde 4.5, A seviyesindekiler için ise yüzde 5 faiz desteği sağlandığı kaydedildi. Yetkililer, çevreci bina için diğer şartları yerine getirenlere bu faiz desteğini kademeli artırmak için Hazine Müsteşarlığı ile görüşüldüğünü açıkladı. 

Bu kapsamda verilecek destek için enerji verimliliğinin yanı sıra otoparkın kendi parselinde çözülmesi şartı aranacak. Yeşil bina için belirlenecek tüm şartları yerine getirenler için ise faizin tamamını Bakanlık ödeyecek. Böylece...