05 / 05 / 2024

Çevreci binaya ek destek

Çevreci binaya ek destek

Konut üreticilerini çok metrajlı projeler yerine az metrekareli alanlarda daha nitelikli konut üretmeleri konusunda uyaran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çevreci proje geliştirene ek destek vermeyi düşünüyoruz dedi...

Riskli binaya 'ek vergi' geliyor!

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu tarafından kentsel dönüşüm bütçesi oluşturmak için otoparkı olmayan veya altında iş yeri olan riskli riskli binalardan ek vergi almak için öneride bulundu.

Binaya ek balkon yapılabilir mi?

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında Binaya ek balkon yapılabilir mi konusunu kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

İzmit Belediye Meclisi'nde Ekşi ailesine ait bina için imar izni oylaması!

İzmit Belediye Meclisi’nde 9’uncu gündem maddesi olan kat izni görüşülecek. Ekşi ailesine ait olan binaya 8 kat için imar izni isteniyor!

Manisa İmam Hatip Lisesi'nin yeni ek binası devredildi!

Manisa İmam Hatip Lisesi'ne ek bina olarak yapılan, FETÖ'nün himayesi altına almaya çalıştığı binaya devlet tarafından el konuldu. Bağışlar ve öğrenci yardımlarıyla inşa edilen yeni ek bina Şehzadeler Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredildi.

Academic Hospital'ın yeni binası ne zaman açılacak?

Academic Hospital, mevcut kapasitesini %45 büyütme kararı aldı. Ana binaya ek olarak 5.162 metrekarelik bir alanda faaliyet gösterecek olan yüksek standartlara sahip yeni binanın yakında hizmete açılması planlanıyor.

Çevreci binaya faizsiz kredi desteği!

Kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak binalar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "çevreci bina" şartlarını yerine getirenlere, faizsiz kredi desteği vermeyi planlıyor. Bakanlık, Hazine ile görüşüyor.

Mehmet Şimşek: Çevreci e-Fatura ile 650 milyon TL tasarruf sağlandı!

Elektronik Fatura Kayıt Sistemi'ni hayata geçirdiklerini söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uygulamanın yararlarını anlattı. Şimşek, sistem ile 650 milyon lira tasarruf sağlandığını ve 100 bine yakın ağacın kesilmekten kurtarıldığını açıkladı.

Kadir Topbaş: Çevreci bina yapana ek destek vereceğiz!

Konut üreticilerini çok metrajlı projeler yerine az metrekareli alanlarda daha nitelikli konut üretmeleri konusunda uyaran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çevreci proje geliştirene ek destek vermeyi düşünüyoruz dedi...

Kira gelirinde gerçek giderin dayanılmaz cazibesi!

şžükrü Kızılot, Hürriyet Gazetesi Emlak ekindeki bugünkü köşesinde 'Kira gelirinde gerçek giderin dayanılmaz cazibesi' başlıklı yazıyı kaleme aldı..

BİM her gün bir market açıp 2 bin ek istihdam yaratacak

Geçen yıl cirosunu yüzde 24 artışla 6.5 milyar liraya çıkaran BİM pazar lideri oldu. Firma bu yıl 350'nin üzerine market açıp yaklaşık 2 bin kişiye ek istihdam sağlayacak

Tanrıkulu İnşaat şžirketi iflasının ek sıra cetveli yayınlandı!

Ankara İflas Dairesi Müdürlüğü; Tanrıkulu İnşaat ve Ticaret Limited şžirketi'nin ek sıra cetvelini yayınladı...

Esenşehir Ekşioğlu 'nda kampanya! 169 bin TL 'ye!

Ekşioğlu Esenşehir Konutları 'nda başlatılan kampanyayla; liste fiyatları 186 bin TL olan sınırlı sayıdaki daireler 169 bin TL 'ye satılıyor …

Ekşioğlu Holding, Kılıç Ali Köşkü'nü satışa çıkardı!

Ekşioğlu Holding A.şž. tarafından Kozyatağı Erenköy'de hayata geçirilen ve 1.000 metrekare kapalı alana sahip olan  Kılıç Ali Köşkü, satışa çıkarıldı

Çevreci binaya ek destek Haberi

Çevreci binaya ek destek

Gayrmenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği(GYODER) tarafından düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi 13'te konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çevreci konut üreten firmalara ek destek geldiği müjdesini verdi. 

Çok metrajlı projeler yerine ihtiyaca yönelik projeler geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Topbaş; "Çok metrajlı projeler yerine çoğunluğun ihtiyacına hitap eden çevreci projeler geliştirilmeli. Çok metrekare yerine az metrekarelerde çevrece ve doğa dostu geliştirilen projelerin maddi dönüşü daha büyük olacaktır" dedi.


Fırsatı tehdide çevirmeyin

İstanbul'un fırsat kent olduğunun altını çizen Topbaş, "Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Eğer etkili metrekareler yerine böyle büyük metrekareler geliştirmeye devam edersek ileride İstanbul'da çok sorunlar yaşanır. Biz bu anlamda çevreci, doğaya saygılı projeler geliştiren firmalara ek bir destek, teşvik vermeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.


2014'te hedef 4 milyar dolar yatırım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 10...