06 / 07 / 2024

Çevreci havacılar

Çevreci havacılar

Yeşil Havaalanı projesi uygulanmaya başlandığı günden itibaren yoğun ilgi görerek, SHGM'ye yapılan başvurularda büyük artış yaşandığı ifade edildi

Tt Aviation Havacılık Eğitim Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tt Aviation Havacılık Eğitim Ve Ticaret Anonim Şirketi Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Taner Yöney ve Tayfun Akcan ortaklığında kuruldu.

Otomobillerde yeni dönem! Yeni nesil güvenlik sistemlerinde düzenleme!

İmal edilecek olan araçların yüksek güvenlik ve düşük emisyon seyirlerinde olması ve aynı zamanda kara yollarındaki can ve mal güvenliğinin yükseltilmesi ile birlikte daha çevreci araçların kullanımının olabilmesi için yeni nesil güvenlik sistemleri ile ilgili düzenleme yapıldı. İşte detaylar…

Grev dalgası yayılıyor, havacılık ve ulaşım sektörleri kilit

Avrupa ülkelerinde artan enflasyon nedeniyle çalışanların maaşlarında iyileştirme yapılması isteniyor. Hükümetler zam talebine karşı direnirken özellikle havacılık ve ulaşım sektörlerinde yaygınlaşan grevler kaos yaşanmasına neden oluyor.

Akman Holding’in Kanada projesi Regal Plaza’da satışlar tam gaz!

Yurt içi ve yurt dışı yatırımlarıyla adını sıkça duyuran Akman Holding, Kanada Toronto’daki 2’nci dev projesi Regal Plaza’nın satışlarına son sürat devam ediyor. Bölgenin en büyük akıllı ve çevreci karma projesi olma özelliği olan Regal Plaza’nın home-ofis dairelerinin şuan yüzde 60’ı satıldı.

Dorçe Prefabrik çevreci modüler yapılar inşa ediyor!

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, pratik kurulumu be avantajlı özellikleriyle dikkat çeken çevreci yapı tasarlamaya devam ediyor. 

Gayrimenkulde çok katlı yapılar tarih oluyor!

Pandemiyle beraber neredeyse tüm sektörlerde daha sağlıklı, çevreci, ekonomik ve fonksiyonel ürünlere geçiliyor. Gayrimenkul sektöründe de trendler değişiyor, çok katlı yapılar tarih oluyor!

360 Havacılık Danışmalık Limited Şirketi kuruldu!

360 Havacılık Danışmalık Limited Şirketi bugün Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Seda Kaleli tarafından kuruldu.

Dünyanın en hızlı araçları TEKNOFEST İstanbul'da yarışacak!

Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul, dünyanın en hızlıları arasında gösterilen araçların yarışacağı etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Çevreci çatılar hızla yayılıyor!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Adil Baştanoğlu yaptığı açıklamada Çevre Haftası'nda çevreci çatıların hızla yayıldığını açıkladı

Türk Sivil Havacılık Akademisi’nin temeli atıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, "Uluslararası kuruluşların öngörülerine göre, Türkiye önümüzdeki 5 yıllık dönemde havacılık sektöründe yıllık yaklaşık yüzde 6 büyüyerek Avrupa'da birinci ülke olacak" dedi.

Akıncılar Üssü’ne sürpriz talip çıktı!

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, 15 Temmuz darbe girişiminin merkezi Akıncılar Üssü’nün Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne dahil edilmesini istedi.

Ahşap yapılar deprem riski taşımıyor!

İMO Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu, 'Geleceğin Yaşam Alanları, Yeşil Binalar Söyleşisi'ni gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Yüksek Mimar Çelik Erengezgin, ahşap yapıların hem çevreci hem de depreme dayanıklı olduğunu belirtti.

Yeşil binalar ilgi odağı oldu!

'Çevreci yapılar' olarak da bilinen yeşil binalar, hem firmaların hem de müşterinin ilgi odağı haline geldi. İlk aşamada maliyeti biraz fazla olan çevreci binaların ilerleyen zamanlarda sağladığı avantajları ve düşük işletim maliyetleri ön plana çıkıyor.

Çevreci havacılar Haberi

Çevreci havacılar

SHGM'den yapılan yazılı açıklamada, havaalanlarında faaliyet gösteren kuruluşların çevreye verdikleri veya verebilecekleri zararların azaltılması ve ortadan kaldırılabilmesi amacıyla 2009 yılı Haziran ayında ''Yeşil Havaalanı Projesi'' başlatıldığı anımsatıldı. 


Yapılan incelemeler sonucunda, Antalya Havalimanı'nda Güneş Ekspres Havacılık AŞ, HAVAŞ Havaalanları Yer Hizmetleri AŞ, TGS Yer Hizmetleri AŞ, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ISG İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme AŞ, Dalaman Havalimanı'nda ise HAVAŞ Havaalanları Yer Hizmetleri AŞ'nin ''Yeşil Kuruluş'' unvanı almaya hak kazandığının bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

   

Böylece, Türk sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin sahip olduğu Yeşil Kuruluş unvanı 16'ya yükseldi. Proje kapsamındaki gerekliliklere ilişkin 2012 yılı başında yapılan düzenlemeler çerçevesinde Türk sivil havalığındaki yeşil kuruluş

sayısında önemli artış olacağı düşünülmektedir.


Yeşil Havaalanı Projesi


Yeşil Kuruluş olmak için, tüm atıkları kapsayacak şekilde Atık...