06 / 07 / 2024

Çevrenin korunması kanunu

Çevrenin korunması kanunu

Çevrenin korunması yönünden kontrol altında tutulan atıkların ithalat denetimi tebliği 28868 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Çevrenin korunması tebliğinde denetime ilişkin usul ve esasları düzenleniyor...

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi başvurularında malik onayı aranacak!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Kişisel Verileri Koruma Kurumunun kararları uyarınca Takbis başvurularında malik onayı aranacak" şeklinde konuştu.

Sitelerde kapılara borçlu listeleri artık asılamayacak!

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında, sitelerde ve apartmanlarda kapılara borçlu listeleri artık asılamayacak.

Ruhsatsız binaya hemen yıkım kararı!

Çevrenin korunmasına yönelik düzenlemeler içeren yasayla; ruhsatsız veya mevzuata aykırı başlanan yapılar, idare tarafından tespit edildiğinde mühürlenecek ve inşaatı durdurulacak...

İmar Kanunu'nda önemli değişiklik! 

Çevrenin korunmasına yönelik teklifin 13 maddesi daha kabul edildi. Buna göre, 1 Haziran 2019'dan itibaren yeni imar planlarında bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonları zorunlu olacak...

Çevrenin korunmasına yönelik teklif Genel Kurulda! 

TBMM Genel Kurulunda, Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler yapılmaya devam ediyor.

Muğla Büyükşehir kaçak hafriyatı GPS ile engelliyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çevrenin korunması, hafriyatların değerlendirilmesi ve bertarafı ile ilgili çalışmalarını yenilikçi teknolojilerle sürdürüyor.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na dikkat!

Gayrimenkul sektörünü de yakından ilgilendiren ve “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” kapsamındaki gelişmeleri ve son hukuki durumu Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor...

Fethiye’de kaçak hafriyat dökümünün önüne geçiliyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, “Çevre Dostu Muğla” hedefi doğrultusunda il genelinde çevrenin korunması ve hafriyatların değerlendirilmesine yönelik çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

İpotekli konut kredisi kanunu!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 39 ve 84 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği, ipotekli konut kredisi kanunu oluyor. İşte kanun esasları..

Bursa'da hedef sağlıklı kent!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi(UÜ) arasında, çevrenin korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi ve sorunların çözümüne katkı sağlanması konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın projeleri devam ediyor!

Ekonomik ve sosyal kalkınma ile çevrenin korunmasının birbirinden ayrılmaz bir bütün. Hepimizin doğayı koruma ve kullanma dengesi içerisinde bir büyüme anlayışına sahip olması gerekiyor.

Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması ödül töreni yapıldı!

İdris Güllüce, "Yeşil Ekran Kısa Film Yanşmasrnın Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, çevrenin korunması ve sağlık alanındaki sorunları çözmeye çok büyük bir gayret harcadıklarını söyledi.

Çevrenin korunması yönünden kontrol altında tutulan atıkların ithalat denetimi tebliği değişikliği!

Çevrenin korunması yönünden kontrol altında tutulan atıkların ithalat denetimi tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ, 4 Mart 2015 tarihinde 29285 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğte yapılan esaslar...

Çevrenin korunması kanunu Haberi

Çevrenin korunması kanunu

Çevrenin korunması tebliği!


ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN ATIKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2014/3)


Amaç


MADDE 1  (1) Bu Tebliğin amacı, Türkiye gümrük bölgesine girecek ek-1’deki listede yer alan atıkların, çevrenin korunması yönünden uygunluk denetimine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


Kapsam


MADDE 2  (1) Bu Tebliğ, Türkiye gümrük bölgesine girecek ek-1’deki listede yer alan atıkların denetim işlemlerini kapsar.


Dayanak


MADDE 3  (1) Bu Tebliğ, 28/1/2013 tarihli ve 2013/4284 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Teknik Düzenlemeler Rejimi Kararının 4 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.


İthalatçı


MADDE 4  (1) Ek-1’deki listede yer alan atıkları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Lisans, Geçici Faaliyet Belgesi, Çevre İzin ve Lisans Belgesi veya Çevre Lisansı alan geri kazanım tesislerine sahip sanayiciler ithal edebilir.


(2) Ek-1’deki listede yer alan 39.01-39.14 GTİP’li (39.03...