11 / 05 / 2024

çevreye duyarlı yapılar

çevreye duyarlı yapılar

Yapı sektöründeki yeni trendler sayesinde konutlar artık görünüm açısından daha sıra dışı ve cesur olmalarının yanı sıra çevreye duyarlı ve deneysel tasarımlar olarak karşımıza çıkıyor

Yeşil binalar hem çevreye duyarlı hem de değerli!

Dünyada ve Türkiye'de sayıları giderek artan yeşil bina sertifikalı yapılar, sadece çevreye duyarlılıklarıyla değil yüksek değeriyle de ön plana çıkıyor. Yeşil binalara değer biçmenin yolu ise tasarruf oranlarını hesaplamaktan geçiyor. 

Çevreye duyarlı yapılaşmaya teşvik artıyor!

Çevreye Duyarlı Tesis Belgesi'ni (yeşil yıldız) almaya hak kazanan tesislerin sayısı her geçen gün artıyor. Uygulamanın başladığı 2008'den bugüne kadar çevreyle dost uygulamaları yerine getiren 34 ildeki 399 tesis "yeşil yıldız" almaya hak kazandı...

PAB Mimarlık turizm yapılarına farklı bir yorum getiriyor!

2015 Genç Mimar Ödülü sahibi PAB Mimarlık, çevreye en az müdahale olacak şekilde ele aldığı yenilikçi ve esnek tasarım anlayışıyla turizm yapılarına farklı bir yorum getiriyor.

Müteahhitler kentsel dönüşümde daha çok rol almalı!

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği ( KYMD) , İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı ziyaret etti.Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Metin Alan,”Sağlıklı yapılar yapmak, çevreye duyarlı yapılar yapmak istiyoruz" dedi.

Balıkesir'de kaçak yapılar yıkılıyor!

Balıkesir'de Karesi Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde kaçak ve çevreye tehlike arz eden bina ve yapıları ilgili kurum, kuruluş ile kişilerin talep ve şikayetleri üzerine yıkmaya başladı.

Gloria Verde Resort Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi aldı!

Gloria Verde Resort, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonucu "Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi" almaya hak kazandı.

2014'te 80 tesis çevreye duyarlı tesis belgesini aldı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliğ'nin raporuna göre iller bazında çevreye duyarlı tesis sayılarına bakıldığında Antalya 41 adet ile ilk sırada yer alırken, Antalya'yı 9 adetle istanbul takip etti.

Dev Yapılar ekibi, devasa inşaatları başından sonuna kadar izliyor!

Danny Forster'ın sunduğu Dev Yapılar ekibi, dünyanın neresinde devasa bir inşaat varsa başından sonuna kadar izliyor. Tonlarca ağırlığında parçaların birleşmesiyle oluşan 13 kilometrelik asma köprü, San Francisco'nun ünlü siluetine eklenecek.

Tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar nasıl olmalı?

Tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar; Kümes, ahır, ağıl, arıhane, kömürlük, odunluk, samanlık, ticari amaçlı olmayan kiler ve yem deposu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar nasıl olmalı?

Çevreye duyarlı trafik sinyalizasyon sistemi geliştirildi!

MSKÜ Teknoloji Fakültesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi İlhan Tarımer, 2 yıl üzerinde çalışarak geliştirdiği yazılım sisteminde yerli kaynakları kullanarak çevreye duyarlı akıllı trafik sinyalizasyon sistemi geliştirdi

Muhtarlık izni ile yapılabilecek yapılar!

Köy ve mezraların yerleşik alanı ve civarında yapı yapılabilmesi için ilgili köy ihtiyar heyetince verilen yazılı izin olarak tanımlanıyor. Peki, muhtarlık izni ile yapılabilecek yapılar nelerdir? İşte yanıtı...

Seçil Erel, mimari yapıları matematiksel modellerle yorumluyor!

Seçil Erel' in İstanbul'da bulunan yeni sergisi Galeri Zilberman'daki "Alan". Erel, " Alan "da, geometrik seriler halinde kurguladığı soyut resimlerinde mimari yapıları matematiksel modellerle yorumluyor,

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’nin 3. kitabı Eğitim Yapıları yayımlandı!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin 3 yıl önce başlattığı “ VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi ” kapsamında hazırlanan “ Eğitim Yapıları ” başlıklı 3. kitap yayımlandı.

çevreye duyarlı yapılar Haberi

çevreye duyarlı yapılar


Yapı sektöründeki yeni trendler sayesinde konutlar artık görünüm açısından daha sıra dışı ve cesur olmalarının yanı sıra çevreye duyarlı ve deneysel tasarımlar olarak karşımıza çıkıyor. Tümay Yazıcı Kadınlar arasında laf ne zaman 1980’lerin sonunda TRT İde ekrana gelen Hayat Ağacı / Generations dizisinden açılsa, herkes ağız birliği etmişçesine ve kendinden geçerek, “Kyle Masters” der. Robert Torti’nin canlandırdığı teğmen Kyle Masters, büyüklerimizin deyişiyle “hoş adamdı doğrusu”. Yakışıklıydı. Serseri havası onu daha da çekici kılıyordu... Akılda kalan bir şeyi daha vardı ki, mevzumuzla alakalı olan da o: Evi. Kyle Masters’ın evi, eski bir itfaiye istasyonundan dönüştürülmüştü. Öyle ki, teğmen evinin üst katından alt katına inmek için merpen kullanmaz, borudan süzülürdü... Dürüst olmak gerekirse böyle bir ev, o dönemde Türkiyede yaşayanlar için...