05 / 05 / 2024

çevreyi kirletme cezası

çevreyi kirletme cezası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yılın 9 ayında yapılan denetimlerde, çevreyi kirlettiği belirlenen tesislere toplam 50 milyon 574 bin lira idari para cezası uygulandı. En çok ceza sırasıyla Kocaeli, Tekirdağ, Ankara, Bursa ve İstanbul'a kesildi...

Kabahatler Kanunu çevreyi kirletme!

30 Mart 2005 tarihli ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında çevreyi kirletme suçuna verilen cezalara ilişkin hükümlere de yer veriliyor. İşte Kabahatler Kanunu çevreyi kirletme maddeleri..

Apartman kirletme cezası nedir?

Apartmanda alınan kurallara uymayan ve apartman temizliği konusunda duyarlı olmayan kat malikleri belli oranlarda idari para cezalarını ödemek zorunda kalıyor. Peki, apartman kirletme cezası nedir?

Gürültü yapan konutlara para cezası geliyor!

Çevre Kanunu uyarınca verilecek idari para cezaları, 1 Ocak 2015 itibarıyla arttırılacak. Buna göre, umuma açık yerlerde çevreyi kirletenlere uygulanan para cezası, yeni yılla birlikte 186 TL olacak. Gürültü yapan konutlara 770 TL idari ceza uygulanacak..

Emlak vergisi cezası nasıl hesaplanır?

Emlak vergisinde, vergi ödemesinin geciktiği aylar için ne kadar emlak vergisi gecikme zammı alınıyor? Emlak vergisi cezası nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi ceza hesaplama örneği..

Tarkan'ın villasına girene hapis cezası!

MEGASTAR Tarkan’ın 2007 yılında Tarabya’da yaptırdığı villanın inşaatından halıfleks çalmak isterken yakalanan M.S., hırsızlık suçundan yargılandığı davada 8 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İş kazalarına hapis cezası geliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik inşaat ve maden işyerlerinde mevzuat değişikliklerine ilişkin çalışmaların tamamlandığını söyledi. Çelik iş kazalarında hapis cezası getirileceğini belirtti...

Konut kredisi erken ödeme cezası var mı?

Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereğince, tüketici, vadesi gelmemiş kredi borcunun bir veya birden çok taksitini ödeyebiliyor. Peki, konut kredisi erken ödeme cezası var mı?

Tapu harcı cezası ne kadar?

48 Seri Nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği gereğince, tapu ve kadastro harcı ödemeleri sırasında eksik beyanda bulunma cezası nedir? Eksik ödenen tapu harcı cezası ne kadar?

Emlak vergisinde 2. derece usulsüzlük cezası!

Vergi Usul Kanunu gereğince kesilen usulsüzlük cezaları, verginin ve cezanın türüne göre derecelere ayrılıyor. Peki, emlak vergisinde 2. derece usulsüzlük cezası nedir? Emlak vergisinde 2. derece usulsüzlük cezası nasıl kesilir?

Eksik ödenen tapu harcı cezası!

Tapu dairesinde yapılan devir hizmetine karşılık olarak tapuda belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor. Harcın eksik ödenmesi durumunda ceza kesiliyor. İşte eksik ödenen tapu harcı cezası..

Veraset ve intikal vergisi gecikme cezası!

Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya her hangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali hallerinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi gecikme cezası nedir?

Eksik tapu harcı cezası!

Tapu harcını daha az ödemek isteyenler, gerçek satış bedelini tapuda daha az gösterebiliyor. Ancak bu durumun Maliye tarafından farkedilmesi durumunda taraflardan "eksik tapu harcı cezası" kesiliyor...

Kipa'ya vergi cezası kesildi!

Geçtiğimiz yıl İngiliz perakende devi Tesco'nun Türkiye'deki marketler zinciri Kipa'ya Maliye Bakanlığı'nda vergi cezası kesildi. Tesco Kipa'ya kesilen 136.6 milyon TL'lik vergi cezası için uzlaşma tarihi açıklandı

Konut kredisi erken ödeme cezası iptali!

Bankaların konut kredisi erken ödeme cezası talep edebilmesi için kredinin sabit faizli konut kredi olması gerekiyor. Peki, konut kredisi erken ödeme cezası iptali nasıl olur?

çevreyi kirletme cezası Haberi

çevreyi kirletme cezası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla sanayi tesisleri ve diğer faaliyetlere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.


ÇED İzleme ve Çevre Denetimi Dairesi Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl müdürlüklerince geçen yıl yapılan 23 bin 292 çevre denetimi sonucunda, 57 milyon 290 bin 684 lira idari para cezası verildi. Ayrıca 111 tesisin faaliyeti durduruldu.


Bu yılın 9 ayında ise toplam 27 bin 757 denetim yapıldı. Denetimler sonucunda çevreyi kirlettiği belirlenen tesislere toplam 50 milyon 574 bin 371 lira ceza uygulandı. Bu yıl faaliyeti durdurulan tesis sayısı ise 107 oldu.


-En çok ceza atık ve hava kirliliğine


ÇED İzleme ve Çevre Denetimi Dairesi Başkanlığı, cezaların yüzde 52'sini atıklar nedeniyle keserken, bunu yüzde 35 suyun kirletilmesi, yüzde 10 ÇED cezaları, yüzde 3 havanın kirletilmesi izledi.


İl...