28 / 04 / 2024

Ceyhan enerji bölgesi

Ceyhan enerji bölgesi

ADANA, büyük bir atağa hazırlanıyor. Yıllık 201 milyon ton petrolün akacağı Ceyhan’da kurulacak, ‘Enerji İhtisas Bölgesi’ petrokimya yatırımlarına hazırlanıyor. Kamulaştırmada son aşamaya gelindi, tahsisler yakında başlayacak.

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni arttı!

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güven endeksi, son zamanlarda yükselen sıcaklıklar ve düşen enerji fiyatlarının bu kış kıtada gaz krizini önleyeceği umuduyla Kasım'da Ağustos'tan beri ilk kez artışa geçti.

Euro Bölgesi'nde kıyamet kopuyor! Enflasyon zirve yaptı

Euro Bölgesi'nde, eylül ayında yıllık enflasyon enerji fiyatlarındaki artışın da etkisiyle yüzde 9,9'a çıkarak kayıtlardaki en yüksek seviyeyi kaydetti.

Avro Bölgesi’nden rekor! Enflasyon zirve yaptı!

Avro Bölgesi'nde, eylül ayı senelik enflasyon enerji fiyatlarındaki artışın da etkisi ile birlikte yüzde 9,9'a çıkarak kayıtlardaki en yüksek seviyeye ulaşmış oldu. İşte detaylar…

Avro Bölgesi'ndeki tahminlerin üzerinde seyreden enflasyon oranları, tavan yaptı!

Avro Bölgesi'nde, ağustosta yıllık enflasyon enerji fiyatlarındaki artışın etkisiyle birlikte yüzde 9,1'e ulaşarak kayıtlardaki en yüksek seviyeye çıktı. Avrupa sıkı tedbirler almaya hazırlanıyor. İşte haberin devamı..

İÇDAŞ'ın fabrika alanı Çanakkale Özel Endüstri Bölgesi oldu!

Çanakkale İli, Biga İlçesinde bulunan ve ekli haritada sınırları gösterilen İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi Anonim Şirketi Çanakkale Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Adana Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi tanıtım toplantısı yapıldı!

Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi tanıtım toplantısı bugün Adana'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Rönesans Holding’ten Ceyhan Endüstri Bölgesi’ne özel anlaşma!

Rönesans Holding, Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölgesi için Hollandalı Port of Rotterdam şirketiyle çerçeve iş birliği anlaşması yaptı. 

Akkuyu'nun 2. yeri Trakya Bölgesi olacak!              

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu'nun 2. yerinin Trakya Bölgesi olacağını söyledi...

Karaman Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ilan edildi!

Karaman Merkez'deki bir alan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi olarak ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi imar planı askıda!

İstanbul Ataşehir İlçesi, Şerifali Çiftliği Gecekondu Önleme Bölgesi Otogar, Trafo ve Enerji Nakil Hatlarına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı 25 Ağustos'ta askıdan indirilecek...

Niğde Bor Enerji İhtisas Bölgesi'nde sona gelindi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Niğde'nin Bor ilçesindeki 2 bin 539 hektarlık alanın, 'Niğde Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi' olarak ilan edilmesi için çalışmalar Başbakanlığa iletildi" dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yatırım teşviği yüzde 60'a çıkartıldı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi 'ndeki baraj projeleri özellikle enerji ve tarım sektörüne yapılacak büyük yatırımları hızlandıracak.

RES yatırımcıları Ege Bölgesi'ni tercih etti!

Türkiye'de 2005 yılında yürürlüğe giren Yenilenebilir Enerji Kanunu'ndan sonra sektör yatırımları hızlanırken, dağları denize dik uzandığı için önemli rüzgar koridorlarına sahip olan Ege Bölgesi, RES yatırımcılarının ilgisini çekti.

Ceyhan enerji bölgesi Haberi

Ceyhan enerji bölgesi

ADANA, tarım ve sanayideki gücünü muhafaza ediyor. Turizmde ise devam eden otel yatırımlarıyla yatak kapasitesini artırıyor. Adana’nın en büyük projesi ise Ceyhan’a inecek petrol için geliştirilen Enerji İhtisas Bölgesi. Bu proje, kamulaştırmada çıkan sorunlar nedeniyle yatırıma açılamadı. Ancak, geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile biraraya gelen Adanalı sanayiciler, gelecek hafta da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı ile toplantı yapacak. Projenin çok yakında yatırımcılara açılacağı ve petro kimya alanında başta rafineri olmak üzere dev yatırımların başlayacağı belirtiliyor. 

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, şöyle konuşuyor: “Enerji Bakanımızla geçen hafta buluştuk. Bayramdan sonra hem onunla hem de sanayi bakanımızla tekrar toplantımız var. 2007’den beri bürokratik engeller nedeniyle yatırımlar başlayamadı. Mülkiyet (kamulaşttırma) sorunları çözülüyor. Biz de yatırım yapmak isteyen uluslararası firmalarla...