30 / 04 / 2024

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni arttı!

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni arttı!

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güven endeksi, son zamanlarda yükselen sıcaklıklar ve düşen enerji fiyatlarının bu kış kıtada gaz krizini önleyeceği umuduyla Kasım'da Ağustos'tan beri ilk kez artışa geçti.



Frankfurt merkezli Sentix, pazar araştırması yaptı ve Kasım ayına ait Euro Bölgesi Kamu Yatırımcı Güven Endeksi verilerini yayınladı.

Bu, Euro Bölgesi'ni Ekim ayındaki -38.3 puandan bu ay 7.4 puan tırmanarak -30,9 puana çıkardı. Ağustos 2022'den itibaren ilk kez yükselecek olan endeksin beklenen değerinin -35'e çıkması yönündeydi.

Euro Bölgesi'nde kıyamet kopuyor! Enflasyon zirve yaptıYatırımcıların önümüzdeki altı aya ilişkin beklentilerini ölçen Beklenti Endeksi -41 puandan -32,3 puana yükselerek Haziran 2022'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Ağustos 2022'den bu yana ilk artış olan 29,5 puan oldu.

Mevcut Durum Endeksi ise 35,5 puandan 29,5 puana çıkarak, Ağustos 2022'den beri ilk defa arttı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön