28 / 04 / 2024

Herkes merakla bekliyordu! Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni belli oldu!

Herkes merakla bekliyordu! Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni belli oldu!

Herkesin merakla beklediği Euro bölgesi yatırımcı güveni, beklentilerin keskin bir şekilde kötüleşmesi sebebiyle Mart ayında tahminlerden daha fazla gerileme eğilimi kaydetti. Anketin beklenti ölçüsü önceki aya göre -6,0'dan -13,0'a indi.



Küresel piyasalardaki hareketlilik sürüyor. En güçlü para birimlerinden olan Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni analistlerin tahminlerinin aksine düşme kaydetti. Bölgenin yakından merak ettiği veriler geldi. Söz konusu veriler bir durgunluğa işaret etmese de genel durumda kırılganlığın sürdüğünü gösteriyor. Sentix’in raporuna göre bir önceki ay -8 puan seviyesinde bulunan yatırımcı güven endeksi değişti. Endeks bu ay -11,1 puana geriledi. Analistler endeksin -6,3 puan seviyesine yükseleceği yönünde tahminlerde bulunmuştu.

Herkes merakla bekliyordu! Euro Bölgesi nde yatırımcı güveni belli oldu!

YATIRIMCI BEKLENTİ ENDEKSİ -6 PUANDAN -13 PUANA DÜŞTÜ

Endeks böylece son 4 aydır yaşadığı yükselişini de bitirmiş oldu. Cari endeks ise yükselişini bu ay da sürdürdü. Endeks -10 puandan -9,3 puana geldi. Böylelikle cari endeks 2022 yılı Haziran ayından bu yana en yüksek seviyesini görerek dikkat çekti. Yatırımcı beklenti endeksi de -6 puandan -13 puana düşme eğilimi gösterdi.

Herkes merakla bekliyordu! Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni belli oldu!


Geri Dön