28 / 04 / 2024

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımlar hızla devam ediyor!

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımlar hızla devam ediyor!

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde, 45 firma imar durumu alarak yapacakları yatırımın projelendirme çalışmalarına başlarken, 11 firma da yapı ruhsatı alarak yatırıma başladı. Son 1 yıl içerisinde 1.350.000 metrekare parselin tapusu verildi...



Son 1 yıl içerisinde 1.350.000 metrekare parselin tapusunu veren ve yerli-yabancı pek çok sanayicinin ilgi odağı haline gelen Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde, 45 firma imar durumu alarak yapacakları yatırımın projelendirme çalışmalarına başlarken, 11 firma da yapı ruhsatı alarak yatırıma başladı. 



Bölgedeki hareketliliğin bu dönemlerde artış gösterdiğini bildiren Aliağa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, ithal parke fiyatına arazi verdiklerini vurguladı ve sanayicileri yer edinmekte geç kalmamaları için uyardı. 42 firmanın faaliyette olduğu, 1700 kişinin istihdam edildiği bölgede 2014 yılı sonuna kadar çalışan sayısının 5 binleri bulması bekleniyor. Fabrika yatırımlarının tümü tamamlandığında Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olacak 10 milyon m2 alana sahip Aliağa Organize Sanayi Bölgesi, özellikle modern ve eksiksiz altyapısı Galeri Sistemi ve hammadde ile pazara ulaşımda önemli lojistik avantajlarıyla sanayiciye ideal yatırım ortamı sunuyor. 



Habertürk Ek 


Geri Dön