18 / 05 / 2024

çeyiz desteği

çeyiz desteği

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, "torba kanun teklifinin" 12 maddesi kabul edilerek, 28. maddeye gelindi. İlk ve tek konut satın alımlarında devlet katkısı ödenecek.

150 bin TL faizsiz kredi desteği ve 24 ek maaş! Kimler bu destekten yararlanacak?

Evlilik öncesi ve sonrasında kadınlar için 4 ayrı destek paketi gündemde. Bu süreçte, çeyiz parası ile 24 maaş verilirken, evlilik desteği 150 bin TL olarak ödeniyor. Öte yandan hesap açanlara da destek olacağı kaydedildi.

Son dakika: Hatay'da Toplu Düğün Projesi başladı! Evlenecek çiftlere çeyiz desteği verilecek!

Hatay'da, Toplu Düğün Projesi kapsamında 100 depremzede nişanlı çifte, toplu düğün yapılıp çeyiz desteği sağlanacak. İşte detaylar...

Çeyiz hazırlığında olanlar müjde! Faizsiz, 2 sene geri ödemesiz 150 bin TL'lik kredi desteği! İşte başvuru detayları...

Evlilik hazırlığında olan vatandaşları sevindirecek haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Bu kapsamda, evlenecek çiftlere faizsiz, 2 sene geri ödemesiz 150 bin TL'lik kredi desteği sağlanacak.

Evlilik yolundaki vatandaşlara iyi haber! Çeyiz desteğine başvurmayı unutmayın

Yaz mevsimi gelirken yeni evlenecek olanların düğün telaşı başladı. Devletten yeni evlenenlere çeyiz ve tazminat desteği sağlanıyor. Evlenirken devletten 36 bin TL çeyiz desteği almak isteyenlerin yapması gerekenler netleşti. İşte tüm detaylar...

Evleneceklere 36 bin lira destek! 2023 çeyiz desteği ne kadar?

Yeni evlenecek gençler devletin sunduğu çeyiz desteği ve tazminat desteğini araştırıyor. Maddi nedenlerden dolayı evlenemeyen gençlere devletten müjde geldi. Gençler, devletin sağlamış olduğu çeyiz parası ve tazminat desteği ne kadar sorusuna yanıt arıyor. İşte bütün ayrıntılar…

Ev'lenmeyi düşünenlere devlet desteği!

Evlenmeyi ve ev sahibi olmayı düşünenler, 3-5 yıl bankada düzenli birikim yapıp devlet desteğinden faydalanabiliyor. Konut desteğinde katkı 25 bin liraya çıkarılırken, çeyiz desteği 9 bin lira oldu.

Çevre Bakanlığı'nın akademisyen desteği 30 Haziran'a uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı TÜÇEV’in, üniversitelerde görev yapan ve yardımcı doçentlere yönelik telif hakları konusundaki desteği için belirlenen süre uzaltıldı.Son başvuru tarihi 30 Haziran olarak açıklandı.

Ev alana devlet desteği nasıl sağlanacak?

Torba Yasa esasları gereğince konut kredisi devlet desteği 18 Mart 2015 akşamı kabul edildi. Yasa gereğince, devlet konut alacaklara yardım yapacak. Peki, ev alana devlet desteği nasıl sağlanacak?

Bulut Bağcı: Devlet desteği turizmde meyvelerini vermeye başladı!

GTD Başkanı Bulut Bağcı, "Bu ay yüzde 5'lik bir artış var. Devlet desteği meyvelerini vermeye başladı. 4 milyonu yakalarız" dedi.

Suriyelilerin yaşadığı yerel yönetimlere kredi desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde Suriyelilerin yoğun olarak bulunduğu yerel yönetimlere yaklaşık 375 milyon dolar kredi desteği sağladı

Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği 2015!

Kentsel dönüşümden yararlanarak anlaşma yolu ile tahliye edilen riskli binaların mal sahiplerine devlet birtakım finansal desteklerde bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği 2015..

Devlet konut kredisi desteği 2015!

7 Nisan 2015 tarihinde yürürlüğe giren Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun ile devlet konut kredisi desteği yapacak. İşte devlet konut kredisi desteği 2015 şartları..

Ağaoğlu'nun yüzde 35 faiz desteği kampanyası sona erdi!

Ağaoğlu İnşaat'ın düzenlediği hemen teslim dairelerde yüzde 35 oranında faiz desteği kampanyası sona erdi. Kampanya Andromeda Gold, My Towerland ve My Home Maslak projeleri için geçerliydi.

çeyiz desteği Haberi

çeyiz desteği

Kabul edilen maddelere göre, bankalarda TL cinsinden çeyiz hesabı açanlara, asgari 3 yıl boyunca sistemde kalmaları, 27 yaşını doldurmadan ilk evliliklerini yapmaları ve evlilikleri müteakip ilgili bankaya başvurmaları halinde devlet katkısı ödenecek.


Devlet katkısı ödemesi hesapta biriken toplam tutarın yüzde 20'sini ve azami 5 bin TL'yi geçemeyecek. Azami tutar her yıl yeniden değerleme oranı kadar artırılacak. Azami tutarı üç katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkili olacak.


Konut katkısı yapılacak

Bankada TL cinsinden konut hesabı açanlara, asgari 3 yıl boyunca sistemde kalmaları halinde ilk ve tek konut satın alımlarında devlet katkısı ödenecek.


Devlet katkısı ödemesi, hesapta biriken toplam tutarın yüzde 20'sini ve azami 15 bin TL'yi geçemeyecek. 


Azami tutarı üç katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkili olacak.


Çocuk yardımı

Türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300,...