28 / 04 / 2024

150 bin TL faizsiz kredi desteği ve 24 ek maaş! Kimler bu destekten yararlanacak?

150 bin TL faizsiz kredi desteği ve 24 ek maaş! Kimler bu destekten yararlanacak?

Evlilik öncesi ve sonrasında kadınlar için 4 ayrı destek paketi gündemde. Bu süreçte, çeyiz parası ile 24 maaş verilirken, evlilik desteği 150 bin TL olarak ödeniyor. Öte yandan hesap açanlara da destek olacağı kaydedildi.



Türkiye'de sosyal devlet anlayışı kapsamında evlenen kadınlara 4 destek bulunduğu belirtildi. Evlilik desteği için özellikle dezavantajlı kesimlere öncelik sağlanırken burada kadınlar da ön plana çıkıyor.

Sabah'ta yer alan habere göre; Türkiye'de sosyal yardımlar giderek artıyor. Özellikle dezavantajlı kesimlere öncelik tanınırken burada kadınlar öne çıkıyor. Sosyal yardımların dışında özellikle evlenecek olan genç kızlara dört ayrı destek de veriliyor. Buna göre, nikah öncesi ve sonrasında tanınan bu haklar kadınlara evliliklerinde bir nefes oluyor. Bu noktada dört ayrı destekten söz edebiliriz.

YETİM KIZLARA 24 MAAŞ VERİLECEK

Yapılan açıklamada Babasını kaybeden yetim kızlar evlendiklerinde 24 maaş tutarında çeyiz yardımı yapılıyor. Ödenecek tutar alınan maaşla belirleniyor. Ancak bunu alabilmek için başvuruda bulunulmas gerekiyor. Burada kadının yaşına bakılmıyor. Evlenmesi ve evlendiği sırada maaşın ödeniyor olması yeterli oluyor. Ödemeler evlilik gerçekleştikten sonra yapılıyor. Bu yüzden nikah olmadan başvuru yapılamıyor. Bu paranın miktarı yetim kızın aldığı maaş ile belirleniyor.

Örneğin; her ay babasından 3 bin lira yetim maaşı alan bir kız çocuğuna, çeyiz yardımı olarak toplam 72 bin lira ödeniyor. Çeyiz yardımı 24 maaşın toplamından oluşuyor. Ek ödemeler varsa bunlar hariç tutuluyor.

Başvuru için 5 yıllık bir hak düşürücü süre bulunuyor. Bu süre içinde başvurmayan kız çocuğunun hakkı yanıyor. O yüzden süreyi geçirmemek gerekiyor. 

150 bin TL faizsiz kredi desteği ve 24 ek maaş! Kimler bu destekten yararlanacak?

AİLE DESTEĞİ 150 BİN LİRA

Aile destek programında öncelikli olarak deprem bölgesinde yürürlüğe giren uygulama kapsamında  evlenecek olan çiftlere 150 bin lira faizsiz kredi verilmektedir.  Kredi iki yıl ödemesiz ve 48 ay vade ile ödenmektedir. 

Ödemeler tamamen faizsiz oluyor. Destekten yararlanmak için nikahtan en az 2 ay önce başvurmak ve 30 yaşından gün almamak şartı bulunuyor. Yapılacak olan başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kabul edilmektedir. 

ÇEYİZ HESABINA DEVLET KATKISI 

27 yaşından önce ilk evliliğini yapan T.C vatandaşlara bu destek veriliyor. Evlilik öncesi Türkiye'deki bir bankada çeyiz hesabı yapmak ve buna en az 36 ay ödeme yapmak şartıyla birikimin yüzde 25 kadarını devlet de destek olarak veriyor. Burada yapılacak desteğin üst sınırı her yıl yeniden değerleme oranı kadar artırılıyor.

2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi imkanı! Başvurular başladı!

Evsizlere 200 bin TL hibe para yardımı yapılacak!

Faizsiz evlilik kredisinde son dakika! Yaş sınırı açıklandı, 2 asgari ücret detayı dikkat çekti!

Evlilik kredisi başvurusu 15 Şubat'tan itibaren başlayacak!


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön