28 / 04 / 2024

2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi imkanı! Başvurular başladı!

2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi imkanı! Başvurular başladı!

İki sene geri ödemesiz, faizsiz kredi başvuruları alınmaya başlandığı açıklandı. Yapılacak olan başvurular e-Devlet sistemi üzerinden olacak. Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere 48 ay vadeli, faizsiz, 2 sene geri ödemesiz 150 bin lira kredi verileceği duyuruldu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evlilik hazırlıkları yapan gençlere müjdesini vermiş olduğu Aile ve Gençlik Fonu üzerinden verilecek evlilik kredisinde başvuru süreci dün başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş gençlere sağlanacak olan kredi ile ilgili olarak, "Cumhurbaşkanı'mızın vizyonu kapsamında gençlerimizin yuva kurmasını kolaylaştıracak adımı da attık. Gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmelerine destek olmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Aile ve Gençlik Fonu'na başvuruları dün itibarı ile bakanlığımızın internet sitesinden almaya başladık. Öte yandan, pilot bölge olarak belirlediğimiz deprem bölgesinden başlattığımız fona şu ana kadar 1112 genç çiftimiz başvurdu. Gençlerimiz bu destek ile aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecek. İnanıyorum ki ülkemiz için yararlı olacak pek çok proje, verilecek bu destekle hayat bulacak. Fona gösterilen bu yoğun ilgiden dolayı tüm gençlerimize teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi imkanı! Başvurular başladı!

gazetevatan.com'da yer alan habere göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik kredisi başvuru şartları arasında yaş sınırının da 18-29 olması gerektiğinin de yer aldığını kaydetti. Öte yandan, verilen 48 ay vadeli, faizsiz 150 bin lira miktarında 2 sene geri ödemesiz kredi imkânı, pilot il olarak 6 Şubat depremlerinden etkilenen şehirlerde başlamış oldu.

Aile ve Gençlik Fonu'ndan ilk olarak Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençler yararlanabilecek. Öte yandan, başvuracak olan genç çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerekiyor. Brüt asgari ücret 20 bin Türk Lirası seviyesinde yer alıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Gençlik Fonu'ndan yararlanabilmek için, başvuruda bulunacak gençlerin öncelikle 30 yaşından gün almamış olması ve resmi nikâhtan en az 2 ay önce başvuru yapmaları gerekmektedir. Buna göre, gelir toplamının 2 brüt asgari ücreti aşmaması lazımdır.

Evlenmeyi düşünenler dikkat! Başvurular yarın resmen başlıyor! Faizsiz evlilik kredisine nasıl başvurulur?

Evlilik kredisi başvurusu 15 Şubat'tan itibaren başlayacak!

Faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat'ta yapılacak! Yeni evlenecek gençler şimdi detaylara bakın! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı! İlk evini alacaklara kredi desteği verilecek...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön