28 / 04 / 2024

Evlenmeyi düşünenler dikkat! Başvurular yarın resmen başlıyor! Faizsiz evlilik kredisine nasıl başvurulur?

Evlenmeyi düşünenler dikkat! Başvurular yarın resmen başlıyor! Faizsiz evlilik kredisine nasıl başvurulur?

Evlenmeyi düşünen çiftlerin merakla beklediği faizsiz evlilik kredisi için başvurular yarın resmen başlıyor. Peki faizsiz evlilik kredisine nasıl başvurulur?



Evlenmeyi düşünen çiftlerin merakla beklediği faizsiz evlilik kredisi için geri sayım başladı. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu için başvuruların yarın başlayacağını açıklamış ve söz konusu krediyle ilgili de pek çok detayı paylaşmıştı.

Pek çok kişinin gündeminde yer alan faizsiz kredi için başvurular yarın itibarıyla kabul edilmeye başlanacak. Sözcü'de yer alan habere göre Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin düzenlemeleri kapsayan yönetmelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Öncelikle pilot uygulama şeklinde deprem bölgesinden başlatılacak Aile ve Gençlik Fonu için başvuruların nasıl ve nereden yapılacağı da merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada faizsiz evlilik kredisinin şartlarını açıklamıştı. Bakan Göktaş tarafından açıklanan şartlara göre başvurusu onaylanmış olan kişilere, 48 ay vadeli 2 senesi geri ödemesiz faizsiz 150 bin Türk Lirası kredi desteği verilecek.

Evlenmeyi düşünenler dikkat! Başvurular yarın resmen başlıyor! Faizsiz evlilik kredisine nasıl başvurulur?

YAŞ KRİTERİ DİKKAT ÇEKTİ

Söz konusu fondan yararlanmak isteyen gençlerin başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olup 30 yaşından gün almamış olması da gerekli olan şartlar arasında. Ayrıca faizsiz 150 bin TL kredi için resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla ise 6 ay kalmış olması gerekiyor.

Faizsiz evlilik kredisine başvuru yapacak olan genç çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti geçmemesi de gerekli. 2024 yılı brüt asgari ücret 20 bin Türk Lirası seviyelerinde bulunuyor.

EĞİTİM ZORUNLULUĞU DA VAR

Başvuruların yarın itibarıyla kabul edilmeye başlanacağı evlilik kredisinden yararlanmak isteyen gençlerin Evlilik Öncesi Eğitim Programı'na katılım sağlaması gerekli. 2013 yılından bu yana uygulanan söz konusu programda evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak için bir araya gelen çiftlerin evlilik hayatına hazırlanmaları için bazı eğitimler veriliyor.


BAŞVURULAR NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

Yarın resmen başlayacak olan evlilik kredisi başvuruları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi web sitesi www.aile.gov. tr adresinden ya da e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Merakla beklenen Aile ve Gençlik Fonu evlilik kredisi, başta kamu bankaları olacak şekilde söz konusu programa destek amacıyla aracı olmak isteyen bankalar üzerinden ödenecek.

 

Tebernüş Kireçci: Kira artışlarında yüzde 25 sınırlaması kiracıların canını yakacak!

8 bankada peş peşe büyük deprem! Ziraat, Garanti, İş, Akbank, Yapı Kredi ve 3 banka az evvel duyurdu!

Lojmanda kalamayan memurlara kira yardımı verilsin! 


Geri Dön