27 / 04 / 2024

Tebernüş Kireçci: Kira artışlarında yüzde 25 sınırlaması kiracıların canını yakacak!

Tebernüş Kireçci: Kira artışlarında yüzde 25 sınırlaması kiracıların canını yakacak!

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen ''yüzde 25'' sınırı kiracıyı koruyor gibi görünse de bu işten en çok zararlı çıkan kiracılar olacak. İşte ayrıntılar...



Son zamanlarda yükselen kiralar gündemden düşmüyor. Kiralardaki fahiş artışa önlem olarak getirilen yüzde 25 kira sınırlaması ise tartışmaları beraberinde getirdi. Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki problemler her geçen gün artarken üstüne yüzde 25 kira sınırı da eklendi. Bu uygulama her ne kadar kiracıyı koruyor gibi görünse de bu işten en zararlı çıkanlar kiracılar olacak.  Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci konuyla ilgili olarak ''Kira artışlarında yüzde 25 sınırlaması kiracının canını yakacak'' dedi. Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten kiralardaki yüzde 25 sınırı ile ilgili milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendirecek önemli açıklamalarda bulundu. İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Tebernüş Kireçci @TebernKireci1

Kira artışlarına yüzde 25 sınırlaması her ne kadar kiracıyı koruyor gibi görünse de uzun vadede kiracıların canını yakacak!

Bu işten zararlı çıkan kiracılar olacak!

Bu sınırlama kiracıları korumuyor! Kiracıları cezalandırıyor!

Meraklısına not: Kirada evim yok!

EVSİAD(Ev Sahipleri Dayanışması) Olusumu @evsiad: kiracıyı tanımadan sadece maddi teste değil kişilik testine tabi tutmadan (çünkü nice zengin ve evsahibini mağdur eden kiracılar var.)işlem yapmak zor hale gelecek. Evsahibi artık kime nasıl güvenecek? Kirada eviniz de olabilirdi ayrıca. Bildiğimiz kadarı ile henüz suç değil.

Mağdur ev sahibi @kiracimagduru: 2 senede tahliyeyi alabildim , istinafa taşıdı. İhtiyaçtan tahliye davası 4-5 sene sürer mi , 1.Leventte 6500 kira alıyorum, kiracı varlıklı onun yaptığı fırsatçılık. Bugün hakkı yenen ev sahipleri yarın kontrat yaparken kendini korumaya alacak.


Kasım @evvlrfkbdltrk: Ben kiracıyım bu %25 i hiç takmıyorum. Arıyorum ev sahibini ne kadar yapıyorsun artışı diyorum, dönüyor abi maaşımız şu kadar arttı kirada o kadar artsın diyor devam ediyoruz. Neticede ahirette http://T.C.ye değil Allaha hesap vereceğiz hakkaniyetli olmak lazım.

Tebernüş Kireçci: Kiralara yüzde 25 sınırı getirmek büyük bir hata!

Tebernüş Kireçci sordu vatandaş yanıtladı! Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?

Geri Dön